24 uur in de steentijd – Lan Cook & Laurent Kling

Illustratie door Jantien Baas: 24 uur in de steentijd – Lan Cook & Laurent Kling

Auri, een jonge holbewoner uit het stenen tijdperk, neemt je mee op een typische dag in zijn leven. Zo gaat hij op jacht, maakt een vuurstenen speerpunt, schildert prachtige grotschilderingen en beschermt zijn familie tegen een ongenode gast.

Terwijl Auri verteld over zijn leven, leer je van alles over hoe de mens zich in de oertijd vermaakte, zijn eten verzamelde en wat voor gevaren ze elke dag weer moesten trotseren.

24 uur in de steentijd - Lan Cook & Laurent Kling

De oertijd gaat momenteel een herwaardering door, er verschijnen veel nieuwe boeken met nieuwe inzichten over Neanderthalers, de Bronstijd en alle andere prehistorische tijdperken. Er is zelfs vrij recent een hele nieuwe prehistorische bewoonde landmassa herontdekt voor onze kust, het zogenaamde Doggersland.

Iedereen die wel eens een ‘Van nul tot nu’ heeft gelezen weet dat stripverhalen bijzonder effectief kunnen zijn om kennis over te brengen en kennis van de geschiedenis misschien nog wel het beste. Dit boek is daar nogmaals het bewijs van, want naast leuk is het ook absoluut zeer leerzaam.

24 uur in de steentijd - Lan Cook & Laurent Kling

In het engels zijn er dan ook al twee vervolgen op dit stripboek verschenen, eentje over ’24 uur in de jungle’ en een ander waar ik persoonlijk erg nieuwsgierig naar ben, ’24 uur in de ruimte’.

De dag die wordt beschreven is niet zonder gevaren, het leven van Auri is zeker niet zo makkelijk als de onze en dat wordt dan ook goed duidelijk in het desondanks vrolijk getekende boek. Ondanks dat Auri een leuke dag heeft benijdt ik hem en zijn stam zeker niet.

24 uur in de steentijd - Lan Cook & Laurent Kling

Een zeer geslaagd educatief stripboek dat de lezer een heel goed idee geeft waar een gemiddeld mens in het Stenen Tijdperk op een dagelijkse basis mee te maken kreeg. De tekeningen zijn speels en vrolijk en de informatie wordt terloops in het verhaal gestopt zodat het er niet al te dik bovenop ligt dat het leerzaam moet zijn.

Een heel leuk eerste deel van een serie die hopelijk in zijn geheel ook in het Nederlands gaat verschijnen, wij zijn alvast liefhebbers!

Titel: 24 uur in de steentijd
Auteur: Lan Cook
Illustraties: Laurent Kling
Uitgeverij: Usborne
ISBN: 9781801311373
Verschijningsdatum: september 2021
Oorspronkelijke titel: 24 Hours in the Stone Age
Bladzijden: 64
Afmetingen: 189 x 252 x 7 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 11,99

Koop '24 uur in de steentijd' bij Paagman.nlVind '24 uur in de steentijd' in de bibliotheek