Aadje Piraatje viert feest – Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

Illustratie door Jantien Baas: Aadje Piraatje viert feest – Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

Samen met zijn vader en de licht gehavende bemanning bevaart Aadje de zeven zeeën met het ouderlijk piratenschip. Ondertussen beleeft Aadje allerlei avonturen die alleen piraten beleven, maar hij is ook een kleine jongen met gewone kleinejongensproblemen en -zorgen.

Aadje maakt een sneeuwpop, verliest een tand, leert lezen, lijdt schipbreuk en is jarig. Geholpen door zijn vader en zijn bemanning brengt hij alles tot een goed einde en valt er zo nu en dan ook nog wat te vieren, uiteraard met rum en ossenworst.

Aadje Piraatje viert feest - Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

Het eerst Aadje Piraatje-boek werd al snel gevolgd door een hele serie boeken van dezelfde auteurs, met Aadje, zijn vader en de onverschrokken bemanning in de hoofdrol.

De teksten van de Aadje-Piraatje-boeken zijn op rijm en vaak zit er een refrein in wat zich naargelang het verloop van het verhaal aanpast. Het eerste Aadje Piraatje-verhaal is ook als liedje door Sesamstraat in een animatie op tv vertoond, uiteraard op YouTube te bekijken.

Aadje Piraatje viert feest - Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

Waren de afbeeldingen in het eerste Aadje Piraatje-boek hier en daar nogal wat flets, in ‘Aadje Piraatje viert feest’ zijn deze net wat kleuriger en uitbundiger. De vrolijke heldere inkttekeningen geven de maffe karakters mooi vorm en zo is er voor de voorgelezene genoeg moois te bekijken tijdens het verhaal.

De verhalen over Aadje die leert lezen en een tand verliest, sluiten perfect aan bij de leefwereld van kinderen. Aadje beleeft dezelfde dingen als zij, maar dan op een piratenschip met een bemanning van tien en maar ledematen voor negen.

Aadje Piraatje viert feest - Marjet Huiberts & Sieb Posthuma

De populariteit van de Aadje Piraatje-boeken heeft ondertussen ook al geleid tot een theaterstuk met het Nederlands Philharmonisch Orkesteen heuse videoclip, een leuke iPad/iPhone-app over Aadje en een speciaal Sinterklaas-Aadje-Piraatje boekje, ideaal voor in de schoen.

Download hier een leuke Aadje Piraatje kleurenplaat die door Gotmmer beschikbaar is gesteld.

Een leuk en grappig boek dat perfect aansluit bij de leefwereld van kleuters en peuters.

Titel: Aadje Piraatje viert feest
Illustraties: Sieb Posthuma
Auteur: Marjet Huiberts
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025757847
Verschijningsdatum: augustus 2014
Bladzijden: 48
Afmetingen: 12x303x234 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 20 min.
Prijs: € 14,99
Onderscheiding illustrator: Gouden Penseel (2009), Vlag en Wimpel (2002, 2005, 2010) e.a.

Website illustrator: siebposthuma.com

Website auteur: marjethuiberts.nl

Koop “Aadje Piraatje viert feest” bij Paagman.nlKoop “Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas” bij Paagman.nlKoop “Aadje Piraatje moet in bad (badboekje)” bij Paagman.nl