Alle dieren slapen – Kjerste Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

Illustratie door Jantien Baas: Alle dieren slapen – Kjerste Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

Voordat Bo naar bed kan moet er nog wel wat gebeuren, hij moet nog een laatste hapje eten, maar ook zichzelf wassen en z’n tanden poetsen bijvoorbeeld. Eigenlijk precies zoals bij veel dieren gebeurt, want alle dieren slapen immers, ook wespen.

Tijdens het naar bed gaan voeren Bo en zijn moeder een interessant gesprek waarbij de paralellen tussen mensen- en dierenrijk een speelse manier zijn geworden om de kleine Bo in bed te krijgen.

Alle dieren slapen - Kjerste Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

Tiptoe Print slaat weer toe met een prachtig prentenboek dat opvalt door de felle kleuren, de prachtige losse tekeningen en het grote formaat van het prentenboek, zowel in maat als in hoeveelheid bladzijden.

Dat gezelligheid geen monopolie van de Nederlanders is, laten de Noorse auteurs zien door een enorm knus en gezellig boek te maken dat warmte en liefde uitstraalt. Een prachtig warm voorleesboek voor het slapen gaan.

Alle dieren slapen - Kjerste Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

Illustrator Mari Kanstad Johnsen heeft een hele bijzondere losse vloeiende stijl, die vooral perfect werkt voor alle slaapscenes waar dieren heerlijk warm slapend tegen elkaar aan liggen.

Hoe meer dieren in slaap zijn, hoe meer sereniteit het verhaal uitstraalt, tot op de laatste pagina de slaap iedereen heeft bereikt. Een herkenbaar en vredig verhaal dat in alle rust toewerkt naar een natuurlijke ontknoping.

Alle dieren slapen - Kjerste Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

‘Alle dieren slapen’ is een indrukwekkend prentenboek geworden. Door de maat, het aantal bladzijden, de felheid van de kleuren, maar ook door de warmte van het verhaal en het speelse plezier dat de tekeningen van Johnsen teweegbrengt.

Titel: Alle dieren slapen
Auteur: Kjerste Annesdatter Skomsvold
Illustrator: Mari Kanstad Johnsen
Vertaling: Edward van de Vendel
Uitgever: Tiptoe Print
ISBN: 9789463880565
Verschijningsdatum: juni 2020
Originele titel: Dyrene sover
Bladzijden: 72
Afmetingen: 246 x 347 x 12 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 20,90

Website auteur: kjerstiskomsvold.com

Website illustrator: marikajo.com

Koop 'Alle dieren slapen' bij Paagman.nlKoop 'Alle dieren slapen' bij Tiptoe PrintVind 'Alle dieren slapen' in de bibliotheek