Alles is wiskunde – Ben Ffrancon Davies, Junaid Mubeen & Clarisse Hassan

Illustratie door Jantien Baas: Alles is wiskunde – Ben Ffrancon Davies, Junaid Mubeen & Clarisse Hassan

Wanneer je op de basisschool zit (en daarna op de middelbare school) moet je een schrikbarende hoeveelheid geometrie, algebra, kansberekening en allerlei andere esoterische vormen van wiskunde jezelf eigen maken.  En net als de meeste mensen heb je je vast wel eens afgevraagd waar dat toch allemaal goed voor is.

Speciaal voor die mensen wordt in dit boek het nut, maar ook de schoonheid, de geschiedenis en de bijzonderste en meest praktische zaken rondom de koningin van de wetenschappen overzichtelijk en duidelijk uit de doeken gedaan.

Alles is wiskunde - Ben Ffrancon Davies, Junaid Mubeen & Clarisse Hassan

Dus of je nou de omtrek van de aarde of de hoogte van een kerktoren wilt bepalen, een spelshow wilt winnen, de kortste route naar huis wilt berekenen of het geheimschrift van je broertje wilt kraken, wiskunde is je vriend en dat wordt in dit boek bijzonder efficiënt duidelijk gemaakt.

Officieel is dit boek te lezen vanaf tien jaar, maar eigenlijk is het vooral perfect voor brugklassers, dus vanaf een jaar of twaalf. Iedereen die zijn eerste echte wiskunde lessen krijgt en tegelijkertijd dit boek leest is als wiskundige waarschijnlijk niet meer te stoppen.

Alles is wiskunde - Ben Ffrancon Davies, Junaid Mubeen & Clarisse Hassan

Gelukkig bevat het boek niet alleen uitleg van allerlei wiskundige technieken, maar is er ook veel aandacht voor de geschiedenis, de oorsprong en de praktische aspecten van wat er uitgelegd word. Dit alles voorzien van een ruime dosis verhelderende illustraties die door de complexiteit van sommige onderwerpen zeer welkom zijn.

Een van de leukste onderdelen is echter nog altijd de puzzels en opgaven die je in staat stellen de net uitgelegde onderwerpen zelf uit te proberen. Zo kun je meteen op een laagdrempelige manier testen of je wel echt begrijpt wat er net zo vakkundig is uitgelegd.

Alles is wiskunde - Ben Ffrancon Davies, Junaid Mubeen & Clarisse Hassan

Een prachtig boek voor kleine wijsneuzen, maar juist ook voor kinderen die wat moeite hebben met wiskunde. Het legt duidelijk de meest complexe wiskundige onderwerpen uit, maar belangrijker nog, het maakt goed duidelijk waar je ze voor kunt gebruiken en waarom je de moeite zou moeten nemen om ze onder de knie te krijgen.

Met heel veel illustraties die de stof wat makkelijker te behappen maken, hele diverse onderwerpen en veel uitstapjes naar geschiedenis en maatschappij is dit het leukste wiskundeboek dat ik ooit in mijn handen heb gehad.

Titel: Alles is wiskunde
Auteurs: Ben Ffrancon Davies & Junaid Mubeen
Illustraties: Clarisse Hassan
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401468213
Verschijningsdatum: augustus 2020
Bladzijden: 128
Afmetingen: 224 x 284 x 16 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €16,99

Website auteur: benffd.com

Website illustrator: clarissehassan.co.uk

Koop 'Alles is wiskunde' bij Paagman.nlVind 'Alles is wiskunde' in de bibliotheek