Andersen – Hans Christiaan Andersen, Annelies van Hees & Jan Jutte

Illustratie door Jantien Baas: Andersen – Hans Christiaan Andersen, Annelies van Hees & Jan Jutte

Wie kent de sprookjes van Andersen niet? ‘De stoute jongen’, ‘De theepot’, ‘Ole de torenwachter’ en ‘Het doornige pad van de eer’. Of dan toch tenminste wel ‘De prinses op de erwt’, ‘De kleine zeemeermin, ‘Het lelijke jonge eendje’ en ‘Het meisje met de zwavelstokjes’.

Andersen heeft een enorme verzameling sprookjes geschreven, waarvan sommige ongelooflijk beroemd en anderen bijna alom onbekend. In dit boek vind je ze allemaal terug.

Andersen - Hans Christiaan Andersen, Annelies van Hees & Jan Jutte

Dit boek is in alle opzichten een klassieker, met een stofomslag, waar 5 verschillende varianten van zijn, maar waarvan de hardcover zelf waarschijnlijk nog het mooiste is. Maar ook nog met een leeslint, een mooie stoffen rug en natuurlijk meer dan 600 pagina’s aan sprookjes en illustraties.

‘Andersen’ is een nieuwe druk van de prachtuitgave uit 2014 waarin Jan Jutte de sprookjes van illustraties heeft voorzien. Met gemiddeld één illustratie om de drie pagina’s is dat een enorme collectie bij elkaar geworden. Het schijnt dat dit titanenwerk hem ruim 5 jaar heeft gekost en dat zie je ook meteen aan de kwaliteit, want die is buitengewoon.

Andersen - Hans Christiaan Andersen, Annelies van Hees & Jan Jutte

Iedereen kent de bekendste sprookjes natuurlijk, van Disney, of één van de vele andere verfilmingen, of misschien van luisterboeken, strips, gewone boeken of de Efteling. Maar dat zijn alleen de bekendsten, want er zijn er nog vele tientallen meer, die grotendeels onbekend zijn, maar wel erg leuk en vaak reuze spannend en soms zelfs erg luguber.

Van sommigen van de sprookjes is het wel makkelijk te begrijpen waarom deze tegenwoordig niet meer de staying-power hebben van bijvoorbeeld ‘Klaas Vaak’. ‘Het kind in het graf’ is zo’n sprookje, waar ik blij mee ben dat het boek zo volledig is, dat het er in staat, maar dat ik bij het voorlezen voorlopig nog even zal overslaan.

Andersen - Hans Christiaan Andersen, Annelies van Hees & Jan Jutte

Omdat dit boek in juli en augustus 2020 voor de absurd lage prijs van €19,95 te krijgen is, is het nu het uitgelezen moment om de grootvader van alle kinderboeken in een buitengewoon mooie uitgave in je bibliotheek op te nemen.

Een prachtig boek waarin Gouden Penseelwinnaar Jan Jutte in perfecte vorm een schat aan verhalen op ongekende manier weet te illustreren.

Een buitenkansje voor iedereen die dol is op verhalen, sprookjes of wonderschone boeken.

Titel: Andersen
Auteur: Hans Christiaan Andersen
Illustraties: Jan Jutte
Vertaling: Annelies van Hees
Uitgever: Lemniscaat
ISBN: 9789047702726
Verschijningsdatum: september 2014
Bladzijden: 629
Afmetingen: 201 x 271 x 50 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,95

Website illustrator: janjutte.nl

Koop 'Andersen' bij Paagman.nlVind 'Andersen' in de bibliotheek