Avontuur onder water in 80 spelletjes – Aleksandra Artymowska

Illustratie door Jantien Baas: Avontuur onder water in 80 spelletjes – Aleksandra Artymowska

Het boek waar we de doeboekenweek mee inluiden is meteen een topper. Het giga ‘Avontuur onder water in 80 spelletjes’ is letterlijk een groot boek van net geen 30 cm in het vierkant en lekker dik!

In bijna honderd pagina’s wordt de reis van de twee naamloze onderwater avonturiers in doolhoven, zoekplaten en ander puzzels geboekstaafd.

Avontuur onder water in 80 spelletjes - Aleksandra Artymowska

Met de grote pagina’s vol mooi gedetailleerd onderwater leven, kunst, machines en pool-landschappen ben je zo uren zoet, alleen al aan het bewonderen van al het moois, en dan de puzzels nog!

Zoals het eerste deel van de serie geïnspireerd is op ‘Reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne, heeft het vervolg ‘Twintigduizend mijlen onder zee’ als bron van inspiratie gebruikt. Dus we gaan op reis met Kapitein Nemo in zijn onderduikboot naar zijn onderwaterrijk waar een hele serie grootse puzzels op ons ligt te wachten.

Avontuur onder water in 80 spelletjes - Aleksandra Artymowska

De auteur, de jonge Aleksandra Artymowska uit Polen, heeft al een fikse reeks heftig gedetailleerde puzzel, labyrint en vergelijkbare doeboeken gemaakt. Allemaal in dezelfde klare lijn stijl waarin Artymowska haar werelden tekent, die in een gemiddeld science fiction boek niet zouden misstaan.

Officieel is de leeftijd voor het boek 8 jaar en ouder, maar met een beetje begeleiding is er op elke pagina wel wat te doen, zoeken of puzzelen voor jongere kinderen vanaf een jaar of 4.

Avontuur onder water in 80 spelletjes - Aleksandra Artymowska

Het boek is misschien een beetje te groot om mee te nemen in het vliegtuig op vakantie, maar de kans dat je dit jaar gaat vliegen is ook niet heel groot.

Verwen jezelf en je (klein)kinderen daarom met dit grote en bijzonder mooie boek en ga deze zomervakantie alsnog op je eigen onderwateravontuur.

Titel: Avontuur onder water in 80 spelletjes
Auteur: Aleksandra Artymowska
Vertaling: Christelle Bogaert
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401456975
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: 20.000 leagues under the sea
Bladzijden: 96
Afmetingen: 298 x 298 x 18 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,50

Website auteur: ola-artymowska.wixsite.com

Koop 'Avontuur onder water in 80 spelletjes' bij Paagman.nlVind 'Avontuur onder water in 80 spelletjes' in de bibliotheek