Bij Kikker thuis – Max Velthuijs

Illustratie door Jantien Baas: Bij Kikker thuis – Max Velthuijs

De vriendjes van Kikker komen op bezoek en dus maken Kikker en Beertje samen het huis schoon en bereiden het feestje voor. Nadat alles is schoongemaakt en de drankjes en versnaperingen zijn ingeslagen komen de gasten aan en beleven ze een heerlijke dag met z’n allen.

Nadat het boek is gelezen kan, met het zelf in elkaar te zetten huis van Kikker, het verhaal nog eens worden nagespeeld, of natuurlijk zelf een heel nieuw verhaal worden bedacht.

Bij Kikker thuis - Max Velthuijs

Een nieuw boek van Max Velthuijs is bijzonder, vooral omdat Max helaas al bijna 15 jaar geleden is overleden. Gelukkig zijn er nog vele tekeningen en verhaaltjes overgebleven waar nieuwe boeken van konden worden gemaakt. Zo is ook bij dit boek gebeurt, waarbij de afbeeldingen eigenlijk collages zijn van eerder gepubliceerd werk van Kikker (vooral ‘Kikker vindt een vriendje’).

Dit is een vrij normale gang van zaken in kinderboekenland, zo verschijnen er ook met enige regelmaat nieuwe boeken van Dick Bruna en Fiep Westendorp. Wanneer het met zorg en hart voor het originele werk wordt gedaan levert dit hele leuke nieuwe boeken op al is dat natuurlijk niet vanzelfsprekend. Gelukkig is het bij dit boek goed gegaan en is er weer een heel leuk nieuw Kikker boek voor de verzameling bijgekomen.

Bij Kikker thuis - Max Velthuijs

De speelset die bij dit boekje wordt geleverd maakt deze uitgave wel heel erg leuk. Je kunt met de uit karton uitdrukbare onderdelen het huis van Kikker zelf bouwen en bevolken met Kikker en zijn vriendjes. Met de drie muren en een vloer heeft het wat van een toneelset, met natuurlijk alle vriendjes van Kikker en veel meubilair, zoals een goedgevulde eettafel, stoelen en een bezem en emmer.

De onderdelen zijn gemaakt van stevig karton en blijven ook na een heftige speelbeurt goed heel, kijk wel uit met glazen sap of limonade, want het blijft natuurlijk karton.

Bij Kikker thuis - Max Velthuijs

Na zijn overlijden zijn de rechten op de meeste karakters en het werk van Max Velthuijs ondergebracht in de Stichting Max Velthuijs, met als doel het beheren en promoten van het werk van Velthuijs. Uitgeverij Leopold brengt in samenwerking met de stichting dus nog steeds nieuwe boeken uit met zijn werk, maar er zijn bijvoorbeeld ook met enige regelmaat exposities van zijn werk door het hele land te vinden. Zo is een van de leukste onderdelen van het Kinderboekenmuseum in Den Haag de permanente ‘Ik ben Kikker’ expositie waar je zelf de avonturen van kikker kunt beleven.

Maar ook aan andere Kikker producten is natuurlijk gedacht, een persoonlijke favoriet is het Kikker-behang en de muurfoto’s van Kek Amsterdam, om een kinderkamer de vredige en vrolijke sfeer van de wereld van Kikker te laten ademen. Kikker heeft ondertussen ook zijn eigen website, waar je filmpjes van Kikker kunt bekijken, spelletjes kunt spelen, kleurplaten kunt downloaden en nog veel meer. Ook is daar een lesbrief bij dit boek te downloaden om het boek als handvat te gebruiken binnen de schoollessen, ook erg leuk voor thuis natuurlijk.

Fantastisch om te zien dat het werk van Max Velthuijs in goede handen is en er nog steeds leuke nieuwe boeken van Kikker en zijn vriendjes verschijnen. Voor de liefhebbers is zo’n speelset helemaal genieten en dat maakt deze unieke uitgave toch wel een must-have!

Titel: Bij Kikker thuis
Auteur:  Max Velthuijs
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025874667
Verschijningsdatum: maart 2018
Bladzijden: 24
Afmetingen: 16x309x224 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 5 min.
Prijs: € 12,99

Website auteur: maxvelthuijs.org

Koop “Bij Kikker thuis” bij Paagman.nlKoop een van de vele andere Kikker boeken bij Paagman.nl