Billie en zijn genen – Stefan Boonen & Melvin

Illustratie door Jantien Baas: Billie en zijn genen – Stefan Boonen & Melvin

Als er één tak van de wetenschap is die de afgelopen decennia enorme sprongen heeft gemaakt, dan is het de genetica wel. Het menselijk DNA is ontrafeld (onder andere), er zijn DNA editing technieken ontwikkeld die recht uit science fiction verhalen lijken te komen en we staan waarschijnlijk aan het begin van een onvoorstelbare revolutie.

De kinderen van nu doen er dan ook goed aan zich een beetje te informeren over wat ze te wachten staat, want wat zijn genen eigenlijk en wat heb je er aan?

Billie en zijn genen - Stefan Boonen & Melvin

En wat een geluk hebben die kinderen van tegenwoordig, want Stefan Boonen heeft recent dit prachtige en enorm informatieve boek geschreven, waarin hij alles wat we momenteel weten over DNA en genen op een duidelijke en overzichtelijke manier uit de doeken doet.

De lekker gekke illustraties van (Mister) Melvin geven dit toch al licht bizarre boek een heerlijke vrolijke twist, waardoor ook volwassenen met veel plezier hun kennis over genetica zullen vergroten door dit maffe boek te lezen.

Billie en zijn genen - Stefan Boonen & Melvin

Aan de hand van het verhaal van Billie die door zijn vader en moeder in De Winkel wordt samengesteld, lopen we alle aspecten na van DNA en genetica door waar de mensheid momenteel van op de hoogte is. Cellen, familieverbanden, TCGAAGTGAC codes, CRISPR editing technieken, het komt allemaal aan bod!

Voor de praktische voorbeelden wordt het leven van Billie (en de bijgeleverde handleiding) als leidraad genomen, maar ook het recent ontrafelde DNA van de auteurs zelf dient als inspiratiebron.

Billie en zijn genen - Stefan Boonen & Melvin

Stefan Boonen en Melvin hebben een heel bijzonder en erg mooi boek afgeleverd met ‘Billie en zijn genen’.

Een curieuze combinatie van humor, wetenschap en een licht bizar verhaal in een excentriek sausje door de tekeningen van Melvin. Voor de mensen die Ren & Stimpy nog kennen, daar doet zijn stijl mij het meeste aan denken, maar dan wat “schoner”.

Wat ons betreft mag er elke week zo’n prachtig boeken uitkomen en wij hopen dan ook van harte dat deze auteurscombinatie nog niet zijn laatste samenwerking heeft gezien. De wetenschap doet er in ieder geval zijn voordeel mee en alle lezers niet minder.

Titel: Billie en zijn genen
Auteur: Stefan Boonen
Illustraties: Melvin
Uitgeverij: Pelckmans
ISBN: 9789463832694
Verschijningsdatum: april 2021
Bladzijden: 95
Afmetingen: 175 x 249 x 11 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,50

Website auteur: stefanboonen.be

Website illustrator: mistermelvin.com

Koop 'Billie en zijn genen' bij Paagman.nlVind 'Billie en zijn genen' in de bibliotheek