Blad in de wind – José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez

Illustratie door Jantien Baas: Blad in de wind – José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez

Een vers gedrukte krant begint de ochtend vol goede moed. Dit is zíjn dag, waarop hij samen met zijn broertjes en zusjes de wijde wereld in zal trekken, om samen het nieuws van de dag te verkondigen in alle uithoeken van de stad.

Dat zo’n dag niet altijd verloopt zoals je verwacht leert deze winkeldochter al snel. Desondanks wordt het een dag, én een leven, om nooit te vergeten.

Blad in de wind - José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez

Een behoorlijk uit de kluiten gewassen prentenboek met wel 48 bladzijden waarin je dus 48 keer verwend wordt met de mooiste illustraties uit de koker van de Columbiaanse kunstenaar José Sanabria.

Het boek is oorspronkelijk uitgegeven in Argentinië (in het Spaans) waar de auteur vandaan komt en de illustrator tegenwoordig woont en is door de Brusselse uitgeverij TipToe Print van de vergetelheid in het Nederlandse taalgebied gered, nadat het ook al in het Engels en het Duits verscheen.

Blad in de wind - José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez

Mensen die de zwarte comedie ‘De Jurk’ van Alex van Warmerdam kennen zullen bekend zijn met het simpele gegeven uit dit prentenboek. We volgen het leven van een gebruiksvoorwerp en alle mensen waar hij gedurende zijn bestaan mee in aanraking komt. Maar dan wat minder zwartgallig.

Het zuidelijk temperament is dan ook voelbaar en maakt dit eerder een verhaal waar je bijna de magisch-realistische hand van Gabriel García Márquez of Italo Calvino in herkent. Dit is zeker geen verhaal uit de Vlaamse of Hollandse klei.

Blad in de wind - José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez

Fantastisch om te zien dat de prentenboeken die tegenwoordig in onze winkels liggen uit steeds verdere oorden komen, een ontwikkeling om toe te juichen. Al is het alleen maar omdat we er dit prentenboek door hebben leren kennen.

Een prachtig (en gul) prentenboek met schitterende schilderachtige illustraties van een groot kunstenaar met een poëtisch verhaal dat inspireert tot introspectie, maar vooral heel vrolijk stemt.

Titel: Blad in de wind
Auteurs: José Sanabria & Maria Laura Díaz Domínguez
Illustraties: José Sanabria
Vertaling: Paul Verrept
Uitgeverij: Tiptoe Print
ISBN: 9789463880558
Verschijningsdatum: juni 2021
Oorspronkelijke titel: Ein Blatt im Wind
Bladzijden: 48
Afmetingen: 222 x 267 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 17,-

Website auteur: josesanabriailustracion.blogspot.com

Koop 'Blad in de wind' bij Paagman.nlVind 'Blad in de wind' in de bibliotheek