Bombong, de kleine reus – Drs. P & Elisa Pesapane

Illustratie door Jantien Baas: Bombong, de kleine reus – Drs. P & Elisa Pesapane

Bombong is een reus, een gigantische reus die met één stap over een stad heen kan stappen, hij houdt ervan om de mensen aan het schrikken te maken met zijn gestamp, maar dan komt hij de tovenaar Mutar tegen die niet blij is met het gestamp. Hij tovert de grote Bombong om in een mini-Bombongetje en dat is het begin van een groot avontuur, want Bombong wil zo klein niet blijven.

Bombong maakt een grote reis, die voor zo’n klein mannetje helemaal gigantisch is, en ontmoet nieuwe vrienden en leert veel over zichzelf en over de wereld. Bombong zal nooit meer dezelfde zijn…

Bombong, de kleine reus - Drs. P & Elisa Pesapane

Er is de laatste tijd aardig wat te doen omtrent dichter, zanger en allround woordkunstenaar Heinz Hermann Polzer, ook wel bekend als Drs. P. Het Heen- en Weerschap, die de rechten van zijn werk beheerd na zijn dood in 2015, doet zijn werk voortvarend en er zijn recent een prachtige strip en nu dus een kinderboek verschenen van het werk van de auteur.

Drs. P maakte vooral in de jaren 60 en 70 furore met gedichten, eigen liedjes, en teksten voor andere muzikanten, maar vooral zijn droogkomische optredens op televisie. Zijn eerste hit ‘De Veerpont‘ staat nog steeds fier overeind en is na 50 jaar nog even grappig als hij dat was tijdens zijn debuut in 1974.

Bombong, de kleine reus - Drs. P & Elisa Pesapane

Wat minder bekend is, is dat Drs. P ooit in de Donald Duck een kinderverhaal in feuilleton heeft geschreven dat nu, na velen jaren in de vergetelheid, eindelijk zijn eerste uitgave heeft gezien in boekvorm. De tekeningen bij het verhaal zijn gemaakt door Elise Pesapane, die met potlood de mini-wereld van Bombong vorm geeft op een manier waar Drs. P. trots op zou zijn geweest.

Het verhaal heeft heel wat parallellen met die van die andere grootheid van de Nederlandse literatuur, Godfried Bomans, die ook met succes aan de kinderliteratuur waagde in Erik of het klein insectenboek. Gelukkig is dit een heel ander boek geworden dat op zijn hele eigen, typische Drs. P. manier kinderen van alle leeftijden introduceert in het droogkomische universum van Heinz Polzer.

Bombong, de kleine reus - Drs. P & Elisa Pesapane

Bombong de kleine reus is een heerlijk fantasievol en grappig verhaal dat zo nu en dan best spannend kan worden. De inventieve wereld die Drs. P. heeft geschapen heeft veel te lang in de vergetelheid verkeerd en het is dan ook prachtig om deze mooie uitgave zo weids verkrijgbaar te zien.

Voor liefhebbers van Drs. P. een verplichte aanschaf, maar voor kinderen van alle leeftijden een heerlijk boek met prachtige sfeervolle tekeningen en een verhaal met een lach en een traan.

Titel: Bombong de kleine reus
Auteur: Drs. P
Bewerking: Ivo de Wijs
Illustraties: Elisa Pesapane
Uitgever: Uitgeverij Zoetzuur
ISBN: 9789082850864
Verschijningsdatum: september 2022
Bladzijden: 128
Afmetingen: 199 x 261 x 18 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 24,99

Website auteur: drsp.nl

Website illustrator: elisapesapane.com

Koop 'Bombong de kleine reus' bij Paagman.nl