Bommetje – Sacha Cotter & Josh Morgan

Illustratie door Jantien Baas: Bommetje – Sacha Cotter & Josh Morgan

Een mooi bommetje maken is niet voor iedereen weggelegd, maar wat als iedereen in je omgeving dat wel heel belangrijk vind? En nog veel belangrijker, wat als je zelf heel graag een indrukwekkend bommetje wil maken?

Dan laat je je trainen door Nan, maar uiteindelijk moet het toch uit jezelf komen, en wanneer dat lukt kun je vast een mega- reuze- gigabom maken!

Bommetje - Sacha Cotter & Josh Morgan

Een prentenboek over het maken van een bommetje is al een vrij origineel gegeven, de sfeer en illustraties in dit boek maken het helemaal een bijzondere uitgave.

De auteur en illustrator van dit boek werken vaak samen en komen allebei uit Nieuw Zeeland en dat is te merken, want het plezier en het relaxte en kleurrijke eilandleven spat van de bladzijden.

Bommetje - Sacha Cotter & Josh Morgan

De fantastisch kleurrijke illustraties van waterdieren, onbedorven jungle en natuurlijk de mega-installatie waar de bommetjes worden gefabriceerd stelen hier toch wel de show.

Wanneer de naamloze hoofdpersoon, na veel oefenen en een zoektocht in zichzelf, de juiste vorm heeft gevonden, waarin hij zich comfortabel voelt, wordt er dan ook een succesvol bommetje gemaakt zoals er nog nooit is vertoond.

Bommetje - Sacha Cotter & Josh Morgan

Een leuk detail is dat je na de eerste keer lezen op het achterblad de opdracht vind om de octopus op elke bladzijde te vinden, zo wordt het boek ook nog een klein beetje een zoekboek.

Een heel mooi prentenboek met een erg vrolijk en waardevol verhaal dat de lezers een hart onder de riem steekt, zonder prekerig te worden, een hele prestatie!

Titel: Bommetje
Auteur: Sacha Cotter
Illustraties: Josh Morgan
Uitgever: Volt
Vertaler: Joukje Akveld
ISBN: 9789021421803
Verschijningsdatum: juni 2020
Oorspronkelijk titel: The Bomb
Bladzijden: 40
Afmetingen: 217 x 278 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: sachacotter.com

Koop 'Bommetje' bij Paagman.nlVind 'Bommetje' in de bibliotheek