Bouw je eigen land – Pieter Vandenbroucke & Eugene and Louise

Illustratie door Jantien Baas: Bouw je eigen land – Pieter Vandenbroucke & Eugene and Louise

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen land te beginnen, met jezelf als koning(in), keizer(in) of president? Je eigen natie in je klaslokaal, de bovenste helft van de gymzaal of misschien het stuk van de tuin achter de schommel? 

In dit boek krijg je stap voor stap de onderdelen voorgeschoteld die moeten leiden tot je eigen land! Met onder andere een eigen vlag, een landkaart, een volkslied, een nationale klederdracht en een eigen munteenheid.

Bouw je eigen land - Pieter Vandenbroucke & Eugene and Louise

Een echt doeboek voor het ondernemende kind waarbij aan de hand van allerlei leuke doe-opdrachten een heel scala aan informatie over geografie, geschiedenis, politiek, aardrijkskunde en meer voorbij komt. Want als je alle aspecten van de natiestaat hebt behandeld zijn er heel wat onderwerpen de revue gepasseerd.

Voor elk onderwerp worden de bijzonderste internationale voorbeelden gebruikt om de uitleg duidelijker te maken, en uiteraard worden Nederland en België altijd genoemd. Zo leren de kinderen die dit boek gebruiken ook nog eens heel veel over hun Noorder- of Zuiderbuur.

Bouw je eigen land - Pieter Vandenbroucke & Eugene and Louise

Het boek is, bijzonder voor een doe-boek, voorzien van een harde kaft wat het ook meteen een echt boek maakt. Misschien even wennen als een kind in zo’n boek een pen of viltstift zet, maar het mag dus echt!

De vele illustraties zijn gemaakt door het Belgische designerduo Eugene and Louise, die uitblinken in vector-graphics met een vintage uitstraling. En dat is ook een beetje de stijl van dit boek, grappige, vrolijke tekeningen in felle kleuren.

Bouw je eigen land - Pieter Vandenbroucke & Eugene and Louise

Naast de vele leuke opdrachten staat het boek ook vol met interessante en weinig bekende informatie. Wist je bijvoorbeeld dat Andorra niet 1 maar twee staatshoofden heeft, de zogenaamde Co-prinsen? Je wist dan vast ook niet dat Nederland waarschijnlijk de oudste vlag en het oudste volkslied ter wereld heeft en dat Brussel de hoofdstad is van maar liefst vier politieke entiteiten?!

Een leuk, leerzaam en ook erg dik boek, dat een brede verzameling aan vaardigheden en kennis aanspreekt, geschikt voor eigenlijk elk kind!

Titel: Bouw je eigen land
Auteur: Pieter Vandenbroucke
Illustraties: Eugene and Louise
Uitgever: Giraf Books
ISBN: 9789492616197
Verschijningsdatum: april 2018
Bladzijden: 95
Afmetingen: 205 x 257 x 21 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,95

Website illustratoren: eugene-and-louise.com

Koop 'Bouw je eigen land' bij Paagman.nlVind 'Bouw je eigen land' in de bibliotheek