BRUL! jaargang drie – steun de crowdsource actie

Illustratie door Jantien Baas: BRUL! jaargang drie – steun de crowdsource actie

Leuke stripbladen voor de jeugd zijn dun gezaaid in Nederland, vroeger kon je je laven aan tijdschriften als de Pep, Wham!, Eppo, Sjors, MYX of de Wordt vervolgd, maar tegenwoordig is de spoeling helaas wat dunner.

Gelukkig zijn er wel alternatieven voor teruggekomen, maar jammer genoeg hebben deze het vaak moeilijk in deze tijd van analoge ontlezing en bergen aan gratis digitale content.

BRUL! jaargang drie - steun de crowdsource actie

Een van die leuke alternatieven is BRUL!, een striptijdschrift voor 8 tot 12-jarigen vol met vernieuwende strips van Nederlands grootste striptalenten. Naast frisse nieuwe striphelden als Pim, Eefje Wentelteefje, Victor & Vishnu, Prof. Oja-Aha, Flem, Prins Kat, Kayeko en Brul zelf die bijna ieder nummer wel langskomen bevat BRUL! ook veel gastoptredens.

Daarnaast staat in iedere BRUL! een geïllustreerd verhaal van een kinderboekenschrijver, of een grotemensenboekenschrijver die speciaal iets voor kinderen maakt. In de verschenen nummers waren dat o.a. iconen als Imme Dros, Bette Westera, Jan-Paul Schutten, Edward van de Vendel en Mirthe van Doornik.

BRUL! jaargang drie - steun de crowdsource actie

Maar dat is natuurlijk nog niet alles, BRUL! bevat elke uitgave een prachtige poster, staat bomvol met weetjes, bevat regelmatig een klein cadeautje en heeft heel veel andere leuke en interessante dingen voor kinderen binnen de doelgroep. Helaas hebben de uitgevers moeite om rond te komen en voor de nieuwste (derde) jaargang is dan ook een crowdsource actie in het leven geroepen.

Schroom dan ook niet en kijk even op de actiepagina en mocht je de mogelijkheid hebben (het is zeker niet duur), steun dan BRUL! jaargang 3 en ontvang dit jaar nog het leukste striptijdschrift van het Nederlandse taalgebied in de bus! Doen hoor!

Steun BRUL! en ontvang jaargang 3