Bureau Speurneus en de Boekenmaffia – Jozua Douglas & Geert Gratama

Illustratie door Jantien Baas: Bureau Speurneus en de Boekenmaffia – Jozua Douglas & Geert Gratama

Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek en de bibliothecaris wordt ernstig verdacht. Lev z’n vader vertrouwt het niet en wil dat Lev hem helpt om de onschuld van bibliothecaris Sjaak te bewijzen. Maar Lev heeft wel wat anders aan zijn hoofd!

Wanneer ineens zijn vader in het verdachtenbankje zit, moet hij toch aan de slag, en dat is dan meteen ook de eerste zaak van het fonkelnieuwe Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. & zo.

Bureau Speurneus en de Boekenmaffia - Jozua Douglas & Geert Gratama

Het eerste boek dat we hier recenseren van Jozua Douglas, een auteur waar we de afgelopen jaren heel veel populaire en leuke boeken van hebben gezien, zoals de heerlijk maffe Costa Banana serie. Korte hoofdstukken, veel grappen en nog meer spannende actie en zo nu en dan wat goeie onverwachte wendingen. Jozua Douglas weet wel wat jonge lezers leuk en spannend vinden.

Dit los te lezen vervolg op ‘De verschrikkelijke badmeester’ is een prachtige opzet voor een nieuwe serie kinderdetectives van Douglas en Gratama die we tegemoet kunnen gaan zien. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet in elk nieuw boek een nieuw mysterie oplossen, dus er zijn grote plannen voor vader en zoon De Bruin en vrienden!

Bureau Speurneus en de Boekenmaffia - Jozua Douglas & Geert Gratama

Geert Gratama heeft de illustraties in het boek verzorgt op een vrij stemmige manier, dat betekent hier veel spannende scenes met Jozua’s bijzondere personages in rake pentekeningen.

Ondanks de uiteindelijke afloop is dit boek ook een beetje een ode aan de bibliothecarissen van de wereld geworden. Een groep mensen in wiens wereld Douglas natuurlijk veel tijd heeft doorgebracht de afgelopen jaren.

Bureau Speurneus en de Boekenmaffia - Jozua Douglas & Geert Gratama

De auteur (en Uitgeverij De Fontein) hebben hun marketing altijd goed op orde, zo is het boek Kinderboekenweek tip, is er ook al een Boektrailer te bekijken, en een spreekbeurtpakket over Bureau Speurneus is beschikbaar, allemaal op de website van de ‘media-savvy’ auteur.

Bureau Speurneus en de Boekenmafia is een razend spannend avontuur geworden in wat een hele interessante serie belooft te worden. Een belofte die in het eerste boek in ieder geval waar lijkt te worden gemaakt. Jozua Douglas is in vorm.

Titel: Bureau Speurneus en de Boekenmafia
Auteur: Jozua Douglas
Illustraties: Geert Gratama
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026156496
Verschijningsdatum: september 2021
Bladzijden: 256
Afmetingen: 148 x 223 x 28 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteur: jozuadouglas.com

Website illustrator: geertgratama.nl

Koop 'Bureau Speurneus en de Boekenmafia' bij Paagman.nlKoop 'Bureau Speurneus en de Boekenmafia (ebook)' bij Paagman.nlVind 'Bureau Speurneus en de Boekenmafia' in de bibliotheek