Contact

Illustratie door Jantien Baas: Contact

Heb je vragen, een verzoek of opmerkingen?
Laat hieronder een bericht achter met je e-mailadres en we reageren zo snel mogelijk.

Je kunt natuurlijk ook e-mailen naar kinder@boekenbaas.nl.

Let op! Wij zijn geen uitgeverij en dus ook niet in staat om uw manuscript te beoordelen. Berichten met dergelijke verzoeken kunnen we helaas dan ook niet beantwoorden.

 

Contact formulier:


     Terug naar home
  Een willekeurige greep uit onze recensies

  Vermaak in tijden van Corona

  Illustratie door Jantien Baas: Vermaak in tijden van Corona

  In deze tijden van Corona, quarantaine en thuisonderwijs is het geen overbodige luxe wat extra activiteiten bij de hand te hebben voor een rustig momentje zo nu en dan. Daarom hebben wij van de Kinderboekenbaas een kleine verzameling van teken, knutsel- en (voor)leesactiviteiten verzameld.

  Lees meer »

  Young Scientist Vakantieboek Zomer 2020: bomvol bijzondere beesten!

  Illustratie door Jantien Baas: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2020: bomvol bijzondere beesten!

  New Scientist komt deze zomer ook weer met een leuk doeboek voor de vakantie, deze keer is het thema bijzondere beesten en daar kunnen ze natuurlijk wel mee uit de voeten.

  De doeboeken van Young Scientist zijn altijd overgoten met een rijkelijk sausje van wetenschap en techniek en dat is in dit boek niet anders. Wees voorbereid om wat te leren dus!

  Young Scientist Vakantieboek Zomer 2020: bomvol bijzondere beesten!

  Doolhoven, raadsels, verschillende soorten puzzels, codekrakers, zoek-de-verschillen, er is geen klassiek onderdeel van een vakantie doeboek dat dit boek niet bevat. En dan ook nog een hele berg aan informatie en weetjes over bijzondere dieren.

  Lees meer »

  Spotlight op: Thé Tjong-Khing

  Illustratie door Jantien Baas: Spotlight op: Thé Tjong-Khing

  In deze nieuwe serie artikelen richten we kort de schijnwerper op een onderwerp waar ons kinderboeken-liefhebber-hart harder van gaat kloppen. En dit keer is dat onderwerp: het werk van één van Europa’s beste (en meest productieve) illustratoren: Thé Tjong-Khing.

  Een bijzonder getalenteerd tekenaar, waar we dan ook al meerdere boeken van hebben mogen recenseren. Zijn meesterwerk ‘Waar is de taart‘ heeft een 15-jarig jubileum en daarom richten velen, waaronder wij, onze spotlight vandaag op hem.

  Spotlight op: Thé Tjong-Khing

  Er is een prachtige, maar helaas momenteel nog onbereikbare tentoonstelling over het werk en vooral het atelier van Thé Tjong-Khing in Museum Kranenburgh in Bergen ingericht. Na het lezen van de mooie recente interviews in de Volkskrant, Trouw, Parool en Paagmag met de 84-jarige meester, zou je die natuurlijk graag willen bekijken.

  Lees meer »

  Dit is de zee – Nicola Davies & Emily Sutton

  Illustratie door Jantien Baas: Dit is de zee – Nicola Davies & Emily Sutton

  De zee blijft een dankbare inspiratiebron, als een van de weinige plekken op de aarde die we nog niet tot op de bodem uitgeplozen hebben, blijft er een zweem van mysterie om hangen. Maar de zee is natuurlijk ook gewoon een fantastische bestemming voor vertier en een plek waar we veel voedsel en andere mooie dingen vandaan halen.

  Nicola Davies beschrijft in ‘Dit is de Zee’ een enorm scala aan verschillende aspecten van de zee, zo is er een hoofdstuk over de kust, eentje over zeereizen en komen verschillende zeedieren en zelfs verschillende zeeën aan bod.

  Dit is de zee - Nicola Davies & Emily Sutton

  Met 108 pagina’s is dit dan ook best een stevig boek geworden, de hoeveelheid tekst valt mee, want de tekeningen voeren de boventoon. Elke pagina is eigenlijk één grote illustratie over een onderwerp waar een korte beschrijvende (of poëtische) tekst bij staat.

  Lees meer »

     Terug naar home