Coronavirus: Wat kinderen moeten weten – Axel Scheffler

Illustratie door Jantien Baas: Coronavirus: Wat kinderen moeten weten – Axel Scheffler

De coronacrisis is vooral voor kinderen een verwarrende tijd, dingen die we altijd als normaal hebben ervaren mogen ineens niet meer. School, opa & oma, de dierentuin of een pretpark zijn allemaal niet meer te bezoeken en als we iemand wel spreken moeten we anderhalve meter afstand houden.

Coronavirus: Wat kinderen moeten weten - Axel Scheffler

Speciaal voor hen heeft Axel Scheffler, bekend van de Gruffalo, samen met een hele rits mensen, en geadviseerd door Professor Graham Medley van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, een boek over het coronavirus geschreven voor kinderen vanaf een jaar of 5.

In recordtijd is het boek geschreven, geïllustreerd en door de kleine onafhankelijke Britse kinderboekenuitgeverij Nosy Crow via internet gratis beschikbaar gesteld.

In Nederland heeft uitgeverij Gottmer de vertaling verzorgt, ook weer in recordtijd, zodat ook de kinderen hier meer begrip kunnen krijgen voor de toch wel stringente maatregelen waar ze mee te maken kregen de afgelopen weken en die nog wel even zullen duren.

In het twaalf pagina’s tellende boek wordt onder andere uitgelegd wat een virus is en hoe besmettingen werken, waarom het coronavirus zo gevaarlijk is, hoe we ons kunnen beschermen en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Download hier gratis het ebook (pdf)