Dader op het spoor – De juwelendief – M. G. Leonard, Sam Sedgman & Elisa Paganelli

Illustratie door Jantien Baas: Dader op het spoor – De juwelendief – M. G. Leonard, Sam Sedgman & Elisa Paganelli

Wanneer Alex met zijn oom Ben een treinreis maakt ter ere van de laatste rit van de fantastische Koninklijke Hoogland-express, is de trein vergeven van de rijke en beroemde gasten, die natuurlijk ook veel van hun mooiste juwelen hebben meegenomen. 

Maar veel van deze kostbare sieraden beginnen te verdwijnen en dus gaat Alex met zijn nieuwe vriendin Lenny op zoek naar de dief, die behoorlijk listig te werk gaat.

Dader op het spoor - De juwelendief - M. G. Leonard, Sam Sedgman & Elisa Paganelli

Een erg leuk, spannend en vooral origineel verhaal dat ondanks de vrij bekende setting toch weer een hele nieuwe draai weet te geven aan het ‘detective-op-trein’ genre. En zeg nou zelf, in welk spannend boek wordt je tegenwoordig nog geleerd om een stoomtrein te besturen?!

Er zijn weinig omgevingen zo geschikt voor een spannende whodunnit als een reizende trein, Agatha Christie liet dat zien in ‘Murder on the Orient Express’ en schrijversduo M.G. Leonard en Sam Sedgman weten daar ook wel raad mee. Gelukkig leest het boek ook nog eens als een trein!

Dader op het spoor - De juwelendief - M. G. Leonard, Sam Sedgman & Elisa Paganelli

Het werkt zelfs zo goed dat ‘Dader op het spoor’ ondertussen een serie is geworden waar het derde en vierde deel al van zijn aangekondigd. Allemaal reuze spannende misdaad mysteries tijdens treinreizen, waarin Alex(ander) na veel speurwerk en gepuzzel samen met zijn nieuw gemaakte vrienden de dader weet te ontmaskeren.

Het boek zelf ziet er tip-top uit, lekker dik, met prachtige illustraties van Elisa Paganelli en een mooie hardcover voorkant die is gedrukt met goudfolie waardoor het boek er meteen super chic uitziet. Er zitten ook nog eens twee kaarten in dit boek, aan de binnenkant voorin een kaart van de treinreis en aan de achterkant een plattegrond van de trein!

Dader op het spoor - De juwelendief - M. G. Leonard, Sam Sedgman & Elisa Paganelli

Dat er veel aandacht aan deze uitgave is besteed is duidelijk, gelukkig maakt het verhaal dat dubbel en dwars waard, want nog niet vaak heb ik zo’n spannend en meeslepend boek gelezen als dit. Dat er dan ook nog eens drie vervolgdelen zijn om naar uit te kijken, maakt het plezier alleen maar groter.

Uitgeverij Fontein heeft heel slim een spreekbeurtpakket gemaakt voor dit boek, zodat iedereen die zijn klas over dit boek wil vertellen daar een heleboel mooi materiaal bij kan krijgen, met onder andere een poster en een kant-en-klare powerpointpresentatie.

Een leuk en spannend boek dat een nieuwe generatie klaarstoomt voor de betere detective verhalen, move over Poirot!

Titel: Dader op het spoor 1 – De juwelendief
Auteur: M. G. Leonard & Sam Sedgman
Illustraties: Elisa Paganelli
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026149337
Verschijningsdatum: juni 2020
Oorspronkelijk titel: Adventures on Trains
Bladzijden: 304
Afmetingen: 149 x 223 x 32 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Website auteur: mgleonard.com

Website auteur: samsedgman.com

Website illustrator: elisapaganelli.com

Koop 'De juwelendief' bij Paagman.nlKoop 'De juwelendief (ebook)' bij Paagman.nlVind 'De juwelendief' in de bibliotheek