De Amazone – Sangma Francis & Romolo D’Hipolito

Illustratie door Jantien Baas: De Amazone – Sangma Francis & Romolo D’Hipolito

De langste rivier van de wereld, die door zeven landen stroomt en een werelddeel definieert, die de oorsprong is van de longen van de aarde en waar een ongelooflijke rijkdom aan flora en fauna zich bevind, verdient wel een boek over zichzelf.

En dat is precies wat Fontaine Uitgevers heeft gedaan met dit uitgebreide naslagwerk, alle aspecten van dat weidse en veelzijdige landschap worden besproken én buitengewoon mooi geïllustreerd.

De Amazone - Sangma Francis & Romolo D'Hipolito

Dit is alweer het derde deel in een prachtige serie natuurboeken die Fontaine Uitgevers heeft uitgebracht, waarvan het bijzondere tweede deel, ‘Het Grote Rif‘, ook al heel lovend besproken is hier. En net als de twee voorgangers is ook aan dit boek weer veel aandacht besteedt.

Een prachtige felgekleurde reliëf cover en mooie soepele en dikke pagina’s die in deze tijd van papiertekorten serieus luxueus aandoen. Dat gepaard met werkelijk prachtige afbeeldingen en een enorme hoeveelheid aan diverse informatie levert een van de mooiste non-fictie boeken op die je in je boekenkast kunt hebben staan.

De Amazone - Sangma Francis & Romolo D'Hipolito

De Amazone is naast een enorme rivier natuurlijk vooral ook een de delta waar de rivier doorheen stroomt met zijn ondoordringbare oerwouden en unieke geschiedenis. De enige rivier waar dolfijnen hun thuis hebben gevonden, waar anaconda’s, piranha’s en de mysterieuze jaguar hun jachtterrein hebben en waar nog steeds mythische verborgen steden worden gevonden.

Helaas is het ook een gebied dat onder druk staat door de mens, en dat is niet alleen een enorme bedreiging voor een uniek natuurgebied, maar ook van ons eigen voorbestaan.

De Amazone - Sangma Francis & Romolo D'Hipolito

Sangma Francis en Romolo D’Hipolito hebben een prachtig boek gemaakt over een buitengewoon waardevol en wonderschoon gebied, alleen al voor de illustratie is dit boek de moeite waard.

Een indrukwekkend boek over een prachtige plek, dat er nog maar heel veel boeken in deze serie mogen verschijnen!

Titel: De Amazone
Auteur: Sangma Francis
Illustraties: Romolo D’Hipolito
Vertaling: Ellen Hosmar
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Oorspronkelijke titel: Amazon River
ISBN: 9789464041309
Verschijningsdatum: januari 2022
Bladzijden: 80
Afmetingen: 253 x 313 x 15 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Website auteur: asangmafrancis.com

Website illustrator: romolo.cc

Koop 'De Amazone' bij Paagman.nlVind 'De Amazone' in de bibliotheek