De fijnste plek van de wereld – Petr Horácek

Illustratie door Jantien Baas: De fijnste plek van de wereld – Petr Horácek

Haas geniet met zijn vrienden van hun weiland aan de rand van het bos, met de rivier en de heuvel vlakbij. Dit moet wel de fijnste plek van de wereld zijn.

Een lange reis langs bijzondere plekken voert Haas van de ene verwondering in de andere. Allemaal fijne plekken, maar de fijnste plek is het niet, want overal mist toch iets, maar wat?…

De fijnste plek van de wereld - Petr Horácek

Wanneer Haas zijn mooie plekje verlaat om op zoek te gaan naar de fijnste plek van de wereld, stapt hij een avontuur binnen dat door de mooie kleurrijke tekeningen overstroomt van optimisme en vrolijkheid.

De van origine Tsjechische Auteur Petr Horácek staat bekend om zijn bijzondere tekenstijl. Hij verwerkt potlood en vetkrijt tekeningen in collages en creëert zo een hele bijzondere unieke stijl die meteen herkenbaas is als zijn werk.

De fijnste plek van de wereld - Petr Horácek

Horácek heeft in zijn bijna twintigjarige carrière al een enorme hoeveelheid prentenboeken geproduceerd, waar Moppereend, het ‘Prentenboek van het jaar 2020’ en de vele avonturen van Kleine Muis de bekendste van zijn.

Beide boeken zijn ruim verkrijgbaar in elke goede bibliotheek of (kinder)boekenwinkel en absolute aanraders! Uiteraard kun je zijn boeken, die bijna altijd eerst in het Engels worden uitgegeven, in een enorme verscheidenheid van talen vinden.

De fijnste plek van de wereld - Petr Horácek

Op het weblog van Petr zijn leuke instructies te vinden hoe je verschillende van de hoofdpersonen uit zijn boeken zelf kunt tekenen. Wel in het Engels, maar met de duidelijke stap-voor-stap tekeningen is het voor iedereen die de taal niet machtig is toch goed te doen.

Zoals eigenlijk met alle boeken van Petr Horácek is dit een instant hit bij de jongsten. De vrolijke tekeningen en het avontuurlijke en optimistische verhaal maken dat je dit boek keer op keer met veel plezier uit de kast pakt.

Titel: De fijnste plek van de wereld
Auteur: Petr Horácek
Uitgever: Lemniscaat
Vertaler: Jesse Goossens
ISBN: 9789047712060
Verschijningsdatum: juli 2020
Oorspronkelijk titel: The Best Place in the World
Bladzijden: 32
Afmetingen: 253 x 279 x 12 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,95

Website auteur: petrhoracek.co.uk

Koop 'De fijnste plek van de wereld' bij Paagman.nlVind 'De fijnste plek van de wereld' in de bibliotheek