De gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Illustratie door Jantien Baas: De gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Dat Astrid Lindgren niet alleen verhalen kan schrijven over ondeugende buitenbeentjes als Pippi Langkous, Emiel van de Hazelhoeve of Karlsson van het dak, heeft ze bijzonder indrukwekkend bewezen met dit prachtige en razend imponerende avontuur over twee moedige broers.

Een boek dat erg droevig begint en langzaam maar zeker naar een ongelooflijk spannend hoogtepunt werkt, galmt ongetwijfeld nog lang na in de hoofden van allen die het hebben gelezen.

De gebroeders Leeuwenhart - Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het niet met mee eens zijn als ik zeg dat dit een van de mooiste kinderboeken is, dat er ooit is geschreven. Ploegsma brengt dit buitengewoon indrukwekkende verhaal ook nog uit in een prachtige uitgave die perfect recht doet aan de schoonheid van deze internationale klassieker.

In 1973 voor het eerst verschenen is het zo goed als continu in nieuwe uitgaves verschenen, in zo ongeveer alle talen van de wereld vertaald (46 in totaal!) en tot een film en verschillende musicals en toneelstukken gemaakt. In het fantastische ‘Astrid Lingren Wereld‘ in Zweden is er ook een heel gebied met spectaculaire shows aan de gebroeders gewijd.

De gebroeders Leeuwenhart - Astrid Lindgren & Ilon Wikland

De bijzondere wereld waar de gebroeders terecht komen, Nangijala, komt ook terug in andere verhalen van Astrid Lindgren, waarvan het wat onbekendere ‘Mio, mijn Mio’ het belangrijkste is. Ook al zo’n boek waar moed, liefde en droefheid de boventoon voeren en tot een duizelingwekkend indrukwekkend verhaal worden gesmeed.

Ondanks dat het zo’n prachtig boek is, is het echter verre van een vrolijk boek, de dood is zeer aanwezig en er wordt mensen veel onrecht aangedaan, wat natuurlijk ook weer leidt tot de heldendaden van de gebroeders Leeuwenhart.

De gebroeders Leeuwenhart - Astrid Lindgren & Ilon Wikland

De prachtige stemmige originele tekeningen van Ilon Wikland, die samen met Björn Berg zo goed als alle Astrid Lingren boeken heeft geïllustreerd, zijn in deze uitgave gelukkig ook weer van de partij.

Deze klassieke illustraties die goed de ruimte hebben gekregen in deze uitgave maken, samen met de prachtige hardcover en de mooie linnen rug, deze uitgave de ultieme versie van één van ‘s-werelds mooiste kinderboeken.

Titel: De gebroeders Leeuwenhart
Auteur: Astrid Lindgren
Illustraties: Ilon Wikland
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021681009
Verschijningsdatum: november 2020
Oorspronkelijke titel: Broderna Lejonhjarta
Bladzijden: 232
Afmetingen: 164 x 220 x 32 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 22,99

Website auteur: astridlindgren.com

Koop 'De gebroeders Leeuwenhart' bij Paagman.nlVind 'De gebroeders Leeuwenhart' in de bibliotheek