De geheime detectives – Ella Risbridger

Illustratie door Jantien Baas: De geheime detectives – Ella Risbridger

Isobel is opgegroeid in India, waar ze met haar kindermeisje in het ene gedeelte van het huis woonde, terwijl haar ouders zich vooral in het andere gedeelte bewogen. Toen die waren overleden moest Isobel echter naar Engeland, het land waar ze vandaan komt, maar nog nooit is geweest.

Op de lange lange boottocht van India naar het Verenigd Koninkrijk is ze samen met de ambitieuze Sam getuige van een heuse moord, waarna ze als een ware Sherlock Holmes en Dr. Watson op zoek gaan naar de dader.

De geheime detectives - Ella Risbridger

Een historische roman waar de klassieke rollen eens lekker door elkaar worden geschud is een perfecte match voor de huidige tijd waarin inclusiviteit en gelijke rechten voor man en vrouw steeds nadrukkelijker aanwezig zijn. Maar veel belangrijker nog, dit is gewoon een kneiter van een spannend kinderboek!

Maar het is niet alleen een mooi en innemend verhaal, ook het fysieke boek zelf is prachtig. Met een mooie harde kaf, gouden details op de voorkant en natuurlijk een leeslint om bij te houden waar je bent, sluit de uitgave heel mooi aan bij de inhoud.

De geheime detectives - Ella Risbridger

Auteur Ella Risbridger is een bijzondere dame, op haar eigen site presenteert ze zichzelf als “Writer, editor, poet, cook.” en wordt zo goed als geen aandacht besteedt aan dit prachtige jeugdboek. Waar wel veel aandacht aan wordt besteed is haar bijzonder populaire kookboek ‘Midnight Chicken’, dat in 2019 de bestsellerlijsten bestormde.

Van vele markten thuis dus, maar gelukkig voor ons tegenwoordig dus ook druk in de weer met, naast nieuwe kookboeken, enorm spannende kinderboeken schrijven. En gelukkig is dit kinderboek net zo populair als haar succesvolle kookboeken, want dit verhaal eindigt op een manier dat je eigenlijk meteen een vervolg zou verwachten.

De geheime detectives - Ella Risbridger

De auteur heeft als grote inspiratie het prachtige ‘De Geheime Tuin’ van Frances Burnett en levert in reactie daarop een boek af dat in inspirationele kracht en inlevingsvermogen niets onder doet. Als iedereen een boek als dit leest in zijn jeugd komt het wel goed met de auteurs van de toekomst.

Spannend, mysterieus, verrassend, maar ook leerzaam en hartverwarmend, een boek om jezelf in te verliezen.

Titel: De Geheime Detectives
Auteur: Ella Risbridger
Vertaling: Sabine Mutsaers
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Oorspronkelijke titel: The Secret Detectives
ISBN:9789464040111
Verschijningsdatum: juni 2021
Bladzijden: 256
Afmetingen: 159 x 238 x 26 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,99

Website auteur: ellarisbridger.com

Koop 'De geheime detectives' bij Paagman.nlVind 'De geheime detectives' in de bibliotheek