De Griekse mythen – Jan Bajtlik

Illustratie door Jantien Baas: De Griekse mythen – Jan Bajtlik

Lannoo is goed in het uitgeven van bijzondere boeken, maar ook in het uitgeven van bijzonder grote boeken, want net als het doeboek waar deze doeboekweek mee begon, is ‘De Griekse mythen’ weer een joekel van een boek geworden.

Bomvol met informatie over de oude Grieken en hun verhalen over goden, helden en monsters, en natuurlijk veel doolhoven, want er werd me toch wat afgedwaald in de Griekse mythologie.

De Griekse mythen - Jan Bajtlik

Uiteraard is het labyrint van de Minotaurus in dit boek vertegenwoordigd, maar ook de strijd om Troje, de reis van Odysseus en Jason’s jacht op het Gulden Vlies zijn allemaal aanwezig.

Het boek bestaat uit een verzameling van enorm heftig geïllustreerde platen die vaak een combinatie van samenvatting, landkaart, routebeschrijving, doolhof en reisverslag in één zijn.

De Griekse mythen - Jan Bajtlik

De monsters zijn gigantisch, de hoofdrolspelers tragisch en de slachtoffers talrijk in deze epische verhalen van moed, bedrog en goddelijke spelletjes. Voor de volledige verhalen kun je achterin het boek alles lezen over de mythen waar alles in het boek op is gebaseerd.

De tekeningen van Jan Bajtlik, die zijn geld vooral verdiend als ontwerper van dessins voor het Parijse modehuis Hermès, zijn erg gedetailleerd, maar laten genoeg aan de verbeelding over om er nog je eigen beeld bij te kunnen scheppen.

De Griekse mythen - Jan Bajtlik

Een waanzinnig groot, gedetailleerd, uitgebreid en volledig boek over de oude Grieken en hun goden, een schot in de roos voor iedereen die maar een beetje geïnteresseerd is in mythologie of de klassieke oudheid.

Geen doeboek dat je met kleurpotloden of een schaar te lijf gaat, maar het geeft desondanks urenlang speur- en leesplezier met buitengewoon inventieve en mooie illustraties. Absoluut een aanrader!

Titel: De Griekse mythen – Verhalen en labyrinten
Auteur: Jan Bajtlik
Vertaling: Greet Pauwelijn
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401460279
Verschijningsdatum: juni 2019
Originele titel: Nić Ariadny Mity i labirynty
Bladzijden: 80
Afmetingen: 279 x 378 x 15 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 25,99

Website auteur: bajtlik.eu

Koop 'De Griekse mythen' bij Paagman.nlVind 'De Griekse mythen' in de bibliotheek