De Groene Hand Mysterie Pocket – Susan van ’t Hullenaar

Illustratie door Jantien Baas: De Groene Hand Mysterie Pocket – Susan van ’t Hullenaar

De geheime club ‘De Groene Hand’ zet zijn tanden in twee mysterieuze en spannende zaken en dit keer kan jij ze helpen deze op te lossen. Twee spannende verhalen in één pocket vol met raadsels, puzzels en geheimzinnige opdrachten. 

Na drie ouderwets leuke verhalen in de traditie van ‘De Vijf’ en ‘De Bende van de Zwarte Hand’ is er nu een doeboek met de avonturen van ‘De Groene Hand’, vol met activiteiten om zelf te doen of op te lossen.

De Groene Hand Mysterie Pocket - Susan van 't Hullenaar

Het nieuwste boek in de spannende serie over de vijf avontuurlijke leden van “De Groene Hand” is iets bijzonders. Dit keer is er namelijk niet alleen een verhaal om te lezen, het zijn er zelfs twee deze keer, maar er zijn ook allerlei leuke opdrachten, quizzen en raadsels op te lossen.

Onze vijf helden moeten weer de grillen van meester Simon en zijn topo-proefwerken het hoofd bieden voordat ze de nieuwe raadselachtige gebeurtenissen kunnen oplossen. Uiteraard lukt dat ze weer zoals vanouds, al gaat dat niet altijd van een leien dakje en komen ze zo nu en dan ernstig in de problemen, het wordt weer buitengewoon spannend dus!

De Groene Hand Mysterie Pocket - Susan van 't Hullenaar

Achter in het boek staat een leuk geheim notitieboek dat je kunt gebruiken om zelf je eigen geheime club op te zetten, inclusief geheim teken en logo en met ruimte voor notulen van de geheime vergaderingen.

Naast puzzels als een woordzoeker en de nodige raadsels krijg je ook de gelegenheid in het boek je verdenkingen aan te geven gedurende het verhaal. Zo wordt je nog eens extra bij het verhaal betrokken en moet je ook onder woorden zien te brengen waarom jij die geheimzinnige architect nou zo verdacht vind, of juist meester Simon heel onbetrouwbaar vind.

De Groene Hand Mysterie Pocket - Susan van 't Hullenaar

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 is er een nieuwe leskaart ontwikkeld op basis van deze Mysterie Pocket, erg leuk om met de hele klas (of je eigen geheime club) te doen. Alsof dat niet genoeg is, zijn er ook voor het eerste boek in de serie, ‘De vijf opdrachten’, zelfs twee verschillende projecten beschikbaar, een korte en een meer uitgebreide van wel 2 tot 3 weken!

Wil je wel de opdrachten maken, maar vind je het zonde om in het boek te schrijven of heb je het geleend, bij de bieb of een vriendje? Dan kun je de opdrachten hier downloaden en uitprinten om zo toch de opdrachten te doen en je boek netjes te houden, een super idee!

Op de website van schrijfster Susan van ’t Hullenaar is sowieso nog allerlei leuks te vinden, vooral de nachtbrieven zijn erg leuk. Schrijf je er voor in en ontvang maandelijks een nieuwsbrief vol raadsels en andere geheimzinnigheden van de Groene Hand zelf!

Voor kleine detectives, speurneuzen, spionnen of liefhebbers van geheimzinnige zaken is dit een boek dat je niet mag missen. Met twee geheimzinnige en vooral spannende verhalen en nog een heleboel mysterieuze activiteiten op de koop toe, een aanrader!

Titel: De Groene Hand Mysterie Pocket
Auteur: Susan van ’t Hullenaar
Uitgever: De Duinen
ISBN: 9789082204599
Verschijningsdatum: mei 2019
Bladzijden: 176
Afmetingen: 150 x 211 x 11 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 9,95

Website auteur: susanvanthullenaar.nl

Koop 'De Groene Hand Mysterie Pocket' bij Paagman.nlVind 'De Groene Hand Mysterie Pocket' in de bibliotheek