De Grote Monster Atlas – Federica Magrin & Laura Brenlla

Illustratie door Jantien Baas: De Grote Monster Atlas – Federica Magrin & Laura Brenlla

Hou jij er eigenlijk wel rekening mee waar de monsters en spoken wonen als je op vakantie gaat? Weet jij waar je een cycloop of een Yowie tegen het lijf kunt lopen of een Roc kunt zien overvliegen? Vast niet!

Speciaal voor jou is er nu een atlas waarin je alle monsters, spoken en andere bizarre wezens kunt vinden, om ze in het echt op te zoeken, of juist om ze te kunnen ontlopen.

De Grote Monster Atlas - Federica Magrin & Laura Brenlla

Dit grote felgekleurde boek vol met fabeldieren heeft zelfs voor de meest ervaren monsterjager vast nog nieuwe exemplaren, heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Mokele-Mbembe, een Pazuzu, een Mapinguari, de Hyakki Yako of de Hiranyakashipu?

Great minds think alike‘ wordt er wel eens gezegd en ook nu lijkt dit het geval, want er zijn zo goed als tegelijkertijd twee verschillende monster-atlassen verschenen, deze, door Federica Magrin en ‘Atlas van Monsters‘ door Sandra Lawrence. Beiden zijn het erg mooie en uitgebreide boeken, maar de felle kleuren en vrolijke tekeningen maken dat ‘De grote Monster Atlas’ bij de Kinderboekenbaas duidelijk de voorkeur heeft.

De Grote Monster Atlas - Federica Magrin & Laura Brenlla

Zoals het een echte atlas betaamd is dit boek in werelddelen opgedeeld, waar voor elk werelddeel de meest voorkomende en indrukwekkendste monsters zijn weergegeven. Op de daaropvolgende pagina’s is er meer informatie te vinden over die monsters, eventueel met aanwijzingen hoe je het monster kunt verslaan.

Dit boek is namelijk gemaakt met de hulp van de illustere monsterjager Van Helsing, die zelfs een introductie heeft geschreven. Je kunt er dus vanuit gaan dat de informatie in dit boek 100% betrouwbaar en accuraat is. Het is ondertussen dan ook al in heel wat verschillende talen verschenen, want kinderen van alle landen moeten natuurlijk op de hoogte worden gebracht van al deze beangstigende wezens.

De Grote Monster Atlas - Federica Magrin & Laura Brenlla

Ondanks dat het over gevaarlijke en macabere wezens gaat maken de vrolijke en felgekleurde tekeningen van dit boek alleszins een eng boek, een hele prestatie.

Een mooi, verrassend, en heel leerzaam boek waar kinderen vol verbazing uren in kunnen rondbladeren. De vondst van een nieuw monster leidt regelmatig tot de opdracht om eens wat verhalen over het onbekende beest te vinden, wat regelmatig het begin is van een onverwachte onderdompeling in een nieuwe cultuur.

Titel: De Grote Monster Atlas
Auteur: Federica Magrin
Illustraties: Laura Brenlla
Vertaling: Astrid Staartjes
Uitgever: Bakermat
ISBN: 9789059245709
Verschijningsdatum: oktober 2018
Originele titel: Atlante dei mostri e dei fantasmi più spaventosi
Bladzijden: 96
Afmetingen: 350 x 263 x 27 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 19,95

Website illustrator: marialaurabrenlla.com

Koop 'De Grote Monster Atlas' bij Standaard BoekhandelVind 'De Grote Monster Atlas' in de bibliotheek