De Happy Camper – Manfreds Kampeer- & Survivalgids – Job, Joris en Marieke

Illustratie door Jantien Baas: De Happy Camper – Manfreds Kampeer- & Survivalgids – Job, Joris en Marieke

Manfred de yeti is gek op kamperen, dat wil niet zeggen dat hij er goed in is, maar hij weet wel alles wat er te weten is over survival, tenten opzetten, bbq’en en spelletjes in de auto. En daarom heeft hij dit boek gemaakt waarin hij beginnende kampeerders de fijne kneepjes van het vak probeert bij te brengen.

Survivalboeken zijn er genoeg, ook voor kinderen, maar deze combinatie met een kampeergids, een vrije logische lijkt me, is redelijk uniek. En dan ook nog zo’n mooi boek van een trio topdesigners met duidelijk een grote liefde voor de kampeervakantie.

De Happy Camper - Manfreds Kampeer- & Survivalgids - Job, Joris en Marieke

Het tweede boek alweer van het Utrechtse design trio Job, Joris en Marieke en dit keer is het geen fictie, maar een heuse gids voor beginnende (en gevorderde) kampeerders. Aan de hand van de kennis van Manfred de yeti wordt alle in’s en out’s van het kampeerleven besproken. Van de reis naar de camping, verschillende soorten campings, de uitjes die je kunt maken, het eten en hoe je je goed vermaakt in de natuur, geen onderwerp blijft onbesproken.

Manfred zelf is geen ster in kamperen en het lijkt hem vooral vaak tegen te zitten, waardoor het boek een licht ironische ondertoon krijgt, al beginnend met de tekst op de achterkant. Zo is er ook de leuke terugkerende rubriek van het interview dat Manfred met allerlei camping-gerelateerde personen houdt, maar waar niet altijd een onverdeeld genoegen voor het kamperen uit blijkt. Eigenlijk wel erg goed, want met kamperen gaat ook vaak van alles mis en dan is het natuurlijk belangrijk om er de humor van in te kunnen blijven zien!

De Happy Camper - Manfreds Kampeer- & Survivalgids - Job, Joris en Marieke

De 143 pagina’s zijn rijk geïllustreerd en vullen de tekst goed aan. De vrolijke afbeeldingen zijn in dezelfde stijl als die in het eerder besproken ‘Wie doet dat toch?‘, de poppetjes zouden zo uit dat boek kunnen komen. Dit keer is er echter gekozen voor een wat strakkere stijl, wat voor dit boek ook beter werkt.

Het boek heeft een fijn handzaam formaat en past daardoor altijd wel in de bagage. Dat is belangrijk want met kamperen heb je natuurlijk een stuk minder ruimte om spullen mee te nemen, omdat die enorme berg kampeerspullen eerst in de auto moet.

De Happy Camper - Manfreds Kampeer- & Survivalgids - Job, Joris en Marieke

Een grappig detail is dat Happy Camper ook de naam is van de supergroep muzikanten rond Job Roggeveen (de Job van Job, Joris en Marieke), een muziekproject waar onder andere Janne Schra, Tim Knol en Blaudzun aan deelnemen. Alle soundtracks van de films van animatiestudio Job, Joris en Marieke worden door deze groep van soms meer dan 20 zanger(es)s(en) en muzikanten verzorgt. Uiteraard ook te beluisteren via bijvoorbeeld Spotify!

Manfred de yeti heeft zelfs al eens de hoofdrol gespeeld in een videoclip van de band, te bekijken op o.a. Vimeo (op de eigen site wil de video niet afspelen helaas). Uiteraard beleeft hij allerlei avonturen op de camping en zou je het eigenlijk als de soundtrack van dit boek kunnen zien.

Het perfecte kado voor kinderen die op vakantie gaan met de tent en zo binnen no-time uitgroeien tot de kampeer experts van de familie.

Titel: De Happy Camper – Manfreds Kampeer- & Survivalgids
Auteurs: Job, Joris en Marieke
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020691658
Verschijningsdatum: mei 2018
Bladzijden: 143
Afmetingen: 15x175x153 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website auteurs: jobjorisenmarieke.nl

Koop 'De Happy Camper' bij Paagman.nl