De kattenwandeling – Sara Lundberg

Illustratie door Jantien Baas: De kattenwandeling – Sara Lundberg

Twee heel verschillende wandelingen, die allebei op een hele eigen manier volledig uit de hand lopen. Dat krijg je als je met een kat uit wandelen gaat!

Eerst gaat het baasje voorop, maar daar heeft de kat genoeg van en dus wordt er afgesproken dat zij de volgende keer mag bepalen waar de wandeling naartoe zal leiden. Dat wordt natuurlijk een heel andere wandeling dan het baasje in gedachten had.

De kattenwandeling - Sara Lundberg

Met weinig woorden en prachtige kleurrijke platen weet Sara Lundberg de sfeer van een zonnige namiddag in de stad én in het bos treffend weer te geven. De lange schaduwen kruipen langzaam over de stoep als de tijd verstrijkt en de wandeling maar blijft voortduren.

Het hoogtepunt is echter wanneer de wandelaars door de nacht worden overvallen en in het bos verrast worden door een adembenemende, drie pagina’s grote, sterrenhemel. De volgende wandeling kiest het baasje de route weer, maar de dag daarna…

De kattenwandeling - Sara Lundberg

Auteur en illustrator Sara Lundberg heeft al heel wat boeken uitgebracht en heeft in Zweden daarvoor al een behoorlijke stapel prijzen mogen ontvangen. Net als bij veel van de andere auteurs die TipToe Print naar het Nederlandse taalgebied heeft gebracht, zijn nog geen van deze boeken eerder in het Nederlands verschenen.

Gelukkig is daar nu een einde aan gekomen, want een prachtig boek zoals dit verdiend het om door zo veel mogelijk kinderen én kattenliefhebbers te worden gelezen als mogelijk is.

De kattenwandeling - Sara Lundberg

Twee prachtige dagen en twee hele verschillende, prachtige wandelingen, eentje door de stad en eentje door de wilde natuur. Zo zie je dat je een heel ander pad bewandeld als iemand (of iets) anders jouw route bepaald.

TipToe Print laat zien dat ze het nog steeds hebben, alweer een prachtig, kleurrijk en poëtisch boek waar we dankbaar voor moeten zijn dat het nu in het Nederlands te krijgen is.

Een absolute aanrader, voor alle kinderen vanaf 4 jaar oud, of ieder ander die een kat heeft en deze een warm hard toedraagt.

Titel: De kattenwandeling
Auteur: Sara Lundberg
Uitgever: Tiptoe Print
ISBN: 9789464943207
Vertaling: Edward van de Vendel
Verschijningsdatum: maart 2024
Bladzijden: 64
Afmetingen: 202 x 268 x 13 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: €21,-

Koop 'De kattenwandeling' bij Paagman.nl