de Kinderboekenweek 2018

Illustratie door Jantien Baas: de Kinderboekenweek 2018

Het zal je vast niet ontgaan zijn als je schoolgaande kinderen hebt of recent in een boekwinkel bent geweest, maar vandaag is de Kinderboekenweek weer van start gegaan! Het thema van de leukste en langste week van het jaar (12 dagen, van 3 t/m 14 oktober) is dit keer vriendschap.

Het kinderboekenweekgeschenk dat gratis verkregen kan worden wanneer er €10,- aan (Nederlandstalige) kinderboeken wordt aangeschaft, is het door Jozua Douglas geschreven ‘De Eilandenruzie’ met illustraties van Elly Hees.

de Kinderboekenweek 2018

Hiermee is meteen het vierde deel verschenen uit de leuke serie over Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana.

“De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?”

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Net als in voorgaande jaren is er dit jaar ook weer een Prentenboek van de Kinderboekenweek voor een zacht prijsje te krijgen. Dit jaar is dat geworden ‘Kom erbij’ van Milja Praagman en dit mooie prentenboek is voor €6,95 in uw favoriete boekhandel te koop. Uiteraard gaat ook dit boek over het thema van dit jaar, vriendschap.

de Kinderboekenweek 2018

“Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’”

Plan dus voor de komende 12 dagen een bezoekje aan je favoriete boekhandel in en laat je verrassen door al de mooie, bijzondere en leuke kinderboeken en prentenboeken die ook dit jaar daar te vinden zijn!

Lees meer over de kinderboekenweek en alle activiteiten bij jou in de buurt: kinderboekenweek.nl

Koop 'Kom erbij' bij Paagman.nl