De kleine houten robot en de boomstam prinses – Tom Gauld

Illustratie door Jantien Baas: De kleine houten robot en de boomstam prinses – Tom Gauld

Een koninklijk stel lukt het maar niet om de troonopvolging veilig te stellen en ten einde raad nemen Koning en Koningin apart van elkaar een onorthodoxe stap, die zowaar twee prachtige, maar wel heel bijzondere kinderen oplevert.

Een ouderwets sprookje in een modern jasje, een boek dat zich precies in het midden tussen prentenboek en stripboek beweegt, Tom Gauld laat zien wat hij kan in zijn eerste kinderboek.

De kleine houten robot en de boomstam prinses - Tom Gauld

Tom Gauld zijn typische tekenstijl werkt verbazingwekkend goed in een kinderboek, de illustraties zijn prachtig helder en zitten regelmatig vol met de interessantste details. De teksten die ook van zijn hand zijn, zijn vakkundig vertaald door gevierd kinderboekenauteur Tjibbe Veldkamp en zouden zo uit een klassiek sprookje kunnen komen.

De avonturen die de twee hoofdrolspelers los van elkaar beleven en die alleen in vogelvlucht genoemd worden, zoals ‘De toverpudding’ of ‘De baby in de rozenstruik’, zouden al goed zijn voor twaalf vervolgen, allemaal boeken die ik na het lezen van dit boek zonder blikken of blozen zou aanschaffen.

De kleine houten robot en de boomstam prinses - Tom Gauld

Als een van de meest succesvolle moderne representanten van de klare lijn, de tekenstijl die Hergé met Kuifje heeft gepionierd, is het goed mogelijk dat je het werk van Tom Gauld al eens vaker bent tegengekomen.

Hij heeft al een hele rits geïllustreerde covers van The New Yorker afgeleverd en zijn illustraties sieren regelmatig de pagina’s van o.a. The New Scientist en The Guardian, waar je ook zijn behoorlijk nerdy cartoons kunt vinden.

De kleine houten robot en de boomstam prinses - Tom Gauld

De prachtige tekeningen, gortdroge humor en het moderne, maar toch enorm klassiek aandoende verhaal maken dit een buitengewoon prentenboek.

Met een beetje geluk heeft Tom de smaak te pakken en blijft het niet bij een eenmalig uitstapje naar het kinderboekengenre, zoals gezegd zitten in dit boek al twaalf interessante vervolgen verstopt. Een prentenboek waar je zowel kinderen als volwassenen een groot plezier mee kunt doen!

Titel: De kleine houten robot en de boomstam prinses
Auteur: Tom Gauld
Vertaling: Tjibbe Veldkamp
Uitgeverij: Lannoo
Oorspronkelijke titel: The Little Wooden Robot and the Log Princess
ISBN: 9789401482240
Verschijningsdatum: februari 2022
Bladzijden: 40
Afmetingen: 237 x 290 x 13 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 18,50

Website auteur: tomgauld.com

Koop 'De kleine houten robot en de boomstam prinses' bij Paagman.nlVind 'De kleine houten robot en de boomstam prinses' in de bibliotheek