De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Illustratie door Jantien Baas: De lange reis – Agathe Demois & Vincent Godeau

Roodsnaveltje heeft een lange reis voor de boeg, van de ene kant helemaal naar de andere kant. Op zijn tocht komt hij vanalles tegen, veel is verborgen, maar daar is vast wat op te vinden!

De lange reis is een heel bijzonder boek, een boek in 2 kleuren en met een “magische kijker”. Met de kijker kun je de verrassingen op de pagina’s vinden, zowel door het ver af te houden, of juist dichtbij om de verborgen details te ontdekken.

De lange reis - Agathe Demois & Vincent Godeau

De tekeningen in het boek zijn in het blauw en rood gemaakt zodat je alleen met de rode lens de blauwe lijnen kunt zien die zitten verstopt achter de rode tekeningen. De verstopte plaatjes zijn vaak niet wat je verwacht te vinden en het boek zit vol met visuele grapjes. Telkens denk je te weten wat er verstopt zit, maar vaak ben je toch weer op het verkeerde been gezet.

Zo kun je een aardappelplant zien groeien in de buik van een zwangere dame, worden er vogels gefabriceerd in een fabriek en hebben een stel muizen hun huiskamer gemaakt van een schatkist die verborgen ligt onder de grond.

De lange reis - Agathe Demois & Vincent Godeau

De reis van de vogel gaat langs allerlei verschillende landschappen waarachter allerlei onverwachte zaken verborgen zitten, van bossen tot fabrieken en grote steden vol hoogbouw tot de ongerepte jungle.

Het verhaaltje van de reis verbind alle zoekplaatjes met elkaar en op elke pagina staat een kort tekstje die de reis van Roodsnaveltje beschrijft. In veel zoekboeken ontbreekt het overkoepelende verhaal zodat dit naast een zoekboek ook eigenlijk een prentenboek is.

De lange reis - Agathe Demois & Vincent Godeau

Het boek is uitgegeven door het Davidsfonds, een cultureel fonds uit Leuven dat onder andere culturele activiteiten, cursussen en reizen organiseert. Daarnaast hebben ze ook een uitgeverij die veel kinder- en jeugdboeken uitgeeft, maar ook non-fictie, fictie voor volwassenen en reisboeken. In Nederland vrij onbekend, maar in Vlaanderen een bekende naam in de culturele wereld.

Het boek is in 2015 al verschenen en ondertussen ook al in meerdere talen beschikbaar. Helaas is het via de reguliere boekhandel (in Nederland) wat lastig te krijgen, maar je kunt het gelukkig ook direct bij het Davidsfonds bestellen.

Uren zoekplezier gegarandeerd!

Titel: De lange reis
Auteurs: Agathe Demois & Vincent Godeau
Uitgever: Davidsfonds
ISBN: 9789059086050
Verschijningsdatum: januari 2015
Originele titel: La grande traversée
Bladzijden: 26
Afmetingen: 10x338x239 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 – 30 min.
Prijs: € 17,50

Website auteur: vincentgodeau.fr

Website auteur: agathedemois.com

Koop Koop