De muur in het midden van het boek – Jon Agee

Illustratie door Jantien Baas: De muur in het midden van het boek – Jon Agee

In het midden van het boek staat een hoge muur, om de ene kant te beschermen tegen de andere kant. Want aan de ene kant is het niet pluis en alles aan de andere kant is juist heel erg veilig en fijn, of steekt het misschien toch iets anders in elkaar?

Een bijzonder verhaal dat speelt met de actualiteit en dat de denkbeelden van de hoofdpersoon eens stevig onder een vergrootglas legt, maar toch geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 2!

De muur in het midden van het boek - Jon Agee

Net als het eerder gerecenseerde boek van Jon Agee, ‘Is er leven op Mars‘, is dit weer een heerlijk luchtig en grappig verhaal, mede door de afbeeldingen, terwijl de gebeurtenissen toch best avontuurlijk en spannend zijn. Als je er goed over nadenkt gebeuren hier levensgevaarlijke dingen eigenlijk!

De hoofdpersoon denkt dat hij veilig en wel aan de juiste kant van de muur is, maar niks blijkt minder waar. Als de zogenaamd gevaarlijke kant dan ook nog eens heel anders in elkaar blijkt te zitten dan gedacht is de verwarring compleet.

De muur in het midden van het boek - Jon Agee

De vrolijke tekeningen van Jon Agee, zo te zien gemaakt met aquarelverf, in rustige aardse tinten, staan in sterk contrast met de gebeurtenissen op de pagina’s die hierdoor een stuk luchtiger worden. Zo is het een vrolijk en grappig boek geworden met een spannende ondertoon die elke kleuter zal kunnen waarderen.

De eenvoudige figuren van Agee zijn uit duizenden te herkennen en wekken meteen een gevoel van sympathie op met de karakters. Doordat de afbeeldingen zo sprekend zijn heeft de auteur aan weinig woorden genoeg om het verhaal te vertellen, terwijl er buiten de hoofdpersoon om allerlei dingen gebeuren die het verhaal voortstuwen.

De muur in het midden van het boek - Jon Agee

Een bijzonder charmant prentenboek dat niet alleen erg mooi is, maar stiekem ook nog een diepere laag verbergt. Want muren om scheidingen aan te brengen tussen bevolkingen zijn blijkbaar van alle tijden en het is helemaal geen slecht idee om kinderen daar op jonge leeftijd al vraagtekens bij te laten plaatsen.

Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt, en dat is maar goed ook!

Titel: De muur in het midden van het boek
Auteur: Jon Agee
Vertaling: Studio Bos
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025877194
Verschijningsdatum: juni 2019
Originele titel: The wall in the middle of the book
Bladzijden: 48
Afmetingen: 226 x 302 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 15,99

Website auteur: jonagee.com

Koop 'De muur in het midden van het boek' bij Paagman.nlVind 'De muur in het midden van het boek' in de bibliotheek