De nacht van de bliksemregen – Myron van der Velden

Illustratie door Jantien Baas: De nacht van de bliksemregen – Myron van der Velden

Wanneer Lana haar moeder verliest, verhuist ze naar haar opa in Parijs, maar het verlies van haar moeder laat haar maar niet los. Dan ontvangt ze een brief waarin staat hoe ze terug in de tijd kan reizen. Een kans die ze zich niet kan laten ontschieten en dus beklimt ze de Eiffeltoren midden in een onweersstorm.

Het zal niemand verbazen dat dit leidt tot een fantastisch avontuur waarin Lana nieuwe vrienden maakt, ze beroemde Parijzenaren ontmoet en uiteindelijk in staat is om vrede te sluiten met het verleden.

De nacht van de bliksemregen - Myron van der Velden

Myron van Velden heeft al heel wat leuke kinderboeken geschreven, maar dit is een bijzondere. Gaan de meeste van haar eerdere boeken over geheime boomhutten of dromen die echt gebeuren, dit is een emotionele reis over acceptatie en loskomen van het verleden.

Van Velden heeft blijkbaar geoefend met wat lichtere kost, maar blijkt nu klaar te zijn voor het echte werk. Dat betekent echter niet dat dit een zwaar boek is geworden, verre van zelfs. Met verve weet ze Lana’s avontuur spannend, aangrijpend en toch lichthartig te houden.

De nacht van de bliksemregen - Myron van der Velden

Dat de auteur 5 jaar in Parijs heeft gewoond is duidelijk te merken, je zou zelfs kunnen zeggen dat de stad van het licht één van de belangrijkste hoofdrolspelers is. Je moet wel sterk in je schoenen staan als je na het lezen van dit boek niet meteen zin hebt om een tripje te plannen.

Myron van Velden heeft dan ook een fijne schrijfstijl en kan in weinig woorden veel zeggen. Dat maakt dat je binnen een paar minuten lezen in het verhaal verdwijnt en meteen gegrepen wordt door het ongelooflijke avontuur van Lana, dit boek is een echte doorlezer.

De nacht van de bliksemregen - Myron van der Velden

Met onverwachte tijdreis-twists, interessante karakters, de prachtige stad Parijs als achtergrond, een emotionele rollercoaster voor de hoofdpersoon en een prachtig en intens einde is dit een heel bijzonder boek geworden.

Myron van der Velden haar nieuwste boek is een prachtig verhaal geworden waarmee ze als schrijfster een grote stap heeft gemaakt. Wij zijn dan ook heel benieuwd waar ze hierna mee gaat komen.

Titel: De nacht van de bliksemregen
Auteur: Myron van der Velden
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789081825092
Verschijningsdatum: oktober 2023
Bladzijden: 144
Afmetingen: 150 x 223 x 19 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €15,99

Website auteur: myronvandervelden.nl

Koop 'De nacht van de bliksemregen' bij Paagman.nlKook 'De nacht van de bliksemregen (ebook)' bij Paagman.nl Vind 'De nacht van de bliksemregen' in de bibliotheek