De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen – Will Mabbitt & Ross Collins

Illustratie door Jantien Baas: De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen – Will Mabbitt & Ross Collins

Omdat Merel het meest walgelijke dat je maar kunt bedenken toch doet, wordt ze midden in de nacht gekidnapt door woeste piraten. Vanaf dan belandt ze in een wervelwind van spanning en gevaar en beleeft ze de meest waanzinnig avonturen.

Maar Merel Jansen is nergens bang voor en vol goede moed helpt ze op geheel eigen wijze de bemanning van De Woesde Made met hun zoektocht naar de stukjes X.

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen - Will Mabbitt & Ross Collins

Dit is het eerste deel in een trilogie van avonturen waarin Merel Jansen de hoofdrol speelt. Een drietal boeken die uitblinken in avontuur en humor met een onverwachte hoofdrolspeler waar ieder kind zich in kan herkennen.

De tekst is vanuit de derde persoon geschreven en staat bol van de uitroepen die in grote en bijzondere lettertypes worden weergegeven. Lezers van de populaire boeken over Tom Groot zullen hier al bekend mee zijn, want daar wordt dezelfde methode gebruikt.

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen - Will Mabbitt & Ross Collins

Deze truuk geeft de tekst een bijzondere dynamiek die vooral beginnende lezers erg zal aanspreken en dan staan de pagina’s ook nog eens bomvol met de spannende tekeningen van Ross Collins. De gruwelijkste karakters worden trefzeker verbeeld en maken dit boek nog spannender dan het al is.

Want spannend is het, Merel belandt van het ene avontuur in het andere en haar leven, en die van de ondertussen bevriende bemanning, is voortdurend in gevaar. Als in een achtbaan raced het verhaal voort en voor een relatief dik kinderboek met bijna 300 pagina’s leest het als een trein.

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen - Will Mabbitt & Ross Collins

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen zijn in ongelooflijk veel talen vertaald, van het Hebreeuws en het Chinees tot het Spaans en het Hongaars. Daarnaast zijn er dus ook nog eens (eveneens veelvuldig vertaalde) vervolgdelen verschenen waarin Merel Jansen met de in dit boek gemaakte vrienden nog meer avonturen beleefd.

In deel twee, ‘Merel Jansen en de Verboden Stad‘ wordt niet Merel, maar haar kleine zusje ontvoerd en in ‘Merel Jansen en het Einde der Tijden‘ moet ze de mensheid in de toekomst van de ondergang zien te redden. Allemaal met dezelfde spannende en grappige teksten van Will Mabbitt en de fantastische tekeningen van Ross Collins.

Een super leuk boek, vooral erg geschikt voor beginnende lezers, met een op hoge snelheid voortdenderend avontuur dat bol staat van de spanning en humor.

Titel: De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen
Auteur: Will Mabbitt
Illustraties: Ross Collins
Vertaling: Victoria Farkas & Jan Hazevoet
Uitgever: Kluitman
ISBN: 9789020674330
Verschijningsdatum: februari 2016
Originele titel: The Unlikely Adventures of Mabel Jones
Bladzijden: 299
Afmetingen: 204 x 137 x 33 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 14,99

Website illustrator: rosscollins.net

Koop 'De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen' bij Paagman.nlVind 'De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen' in de bibliotheek