De ontdekkingsreiziger – Katherine Rundell & Hannah Horn

Illustratie door Jantien Baas: De ontdekkingsreiziger – Katherine Rundell & Hannah Horn

Door een noodlottig ongeluk storten Fred, Constantia (Con), Lila en Max neer in het ongerepte amazone gebied. Fred, die altijd al ontdekkingsreiziger wilde worden, grijpt zijn kans en het stel zet alles op alles om te overleven in de wildernis.

Maar dan vinden ze ineens toch sporen van mensen en blijkt de jungle minder ongerept dan gedacht, wat is er diep in het donkere woud nog meer voor bijzonders te ontdekken?

De ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell & Hannah Horn

Spannend, grappig en vanaf de eerst pagina grijpt het je om je tot de laatste pagina niet meer los te laten. Een heerlijk boek om in weg te dromen en voordat je het door hebt is het alweer uit, ondanks het stevige aantal pagina’s.

Op de cover staat trots “Van de auteur van Feo en de wolven”, het boek dat vorig jaar zo populair was, maar het zal ons niet verbazen als dit boek voortaan wordt aangehaald op de cover van nieuwe boeken van Katherine Rundell. Ondanks dat Katherine ondertussen al heel wat (bekroonde) boeken heeft geschreven, is dit pas het tweede van haar dat in het Nederlands verschijnt.

De ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell & Hannah Horn

Het begin van elk hoofdstuk is rijkelijk geïllustreerd door Hannah Horn. De illustraties dienen hier ook echt ter illustratie en niet, zoals bij veel andere boeken voor beginnende lezers, om het verhaal te ondersteunen met tekeningen van de actie.

Dat betekend ook dat het boek pas vanaf een jaar of 10 goed zelf te lezen is. Want het is soms behoorlijk serieus en volwassen geschreven en de hoofdrolspelers beleven regelmatig bijzonder spannende avonturen.

De ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell & Hannah Horn

Een boek dat ook veel volwassenen zal aanspreken met mysterieuze ontdekkingen, vier vindingrijke helden en een avontuur vol spanning en gevaar.

Het taalgebruik is redelijk volwassen maar niet te moeilijk, het verhaal grijpt je vanaf de eerste pagina en de vele mooie illustraties versterken de bijzondere sfeer van het boek.

Wij verwachten dan ook dat er de komende jaren nog heel wat nieuwe boeken van Rundell staan te verschijnen, een bijzonder fijn vooruitzicht!

Titel: De ontdekkingsreiziger
Auteur: Katherine Rundell
Illustraties: Hannah Horn
Vertaling: Jenny de Jonge
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024580941
Verschijningsdatum: juni 2019
Originele titel: The explorer
Bladzijden: 304
Afmetingen: 146 x 218 x 30 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17.99

Website illustrator: hannahhorn.com

Koop 'De ontdekkingsreiziger' bij Paagman.nlVind 'De ontdekkingsreiziger' in de bibliotheek