De Rode Prinses – Paul Biegel & Charlotte Dematons

Illustratie door Jantien Baas: De Rode Prinses – Paul Biegel & Charlotte Dematons

De Rode Prinses heeft haar hele leven doorgebracht in het Witte-Torenpaleis, zonder dat iemand uit de buitenwereld haar ooit te zien heeft gekregen. Op de dag dat ze voor het eerst die buitenwereld in mag, op haar twaalfde verjaardag, wordt ze meteen ontvoerd door drie brutale rovers en begint het avontuur van haar leven.

Maar als niemand je ooit heeft gezien, hoe kun je dan bewijzen dat je de echte Rode Prinses bent? En als niemand de Rode prinses ooit gezien heeft, bestaat ze dan eigenlijk wel?

De Rode Prinses - Paul Biegel & Charlotte Dematons

De magische vertelstijl van Paul Biegel is al decennia favoriet onder kinderen en in dit boek is weer goed te merken waarom. Het was lang alleen maar tweedehands verkrijgbaar, maar nu is ‘De Rode Prinses’ weer in een prachtige nieuwe uitgave verschenen, met illustraties van niemand minder dan Charlotte Dematons!

De Rode Prinses is een echt klassiek Paul Biegel verhaal, een magisch mengsel van sprookje en avonturenroman, bevolkt met heerlijk bizarre figuren, met de vreemdste namen, waarin werkelijk alles kan gebeuren en je nergens meer van opkijkt. De karakters spreken enorm tot de verbeelding en ondanks dat de prinses een wereldvreemd en nogal verwend nest is, leeft je vanaf het begin met haar mee.

De Rode Prinses - Paul Biegel & Charlotte Dematons

Carl Hollander, die heel veel van de iconische Paul Biegel figuren tot leven heeft mogen wekken, zoals Juttertje Tim en De Kleine Kapitein, heeft nooit de illustraties voor de Rode Prinses mogen verzorgen. In de eerste uitgaven nam Fiel van der Veen deze taak op zich, met heel veel succes, want de magische sfeer komt prachtig tot uiting in zijn tekeningen.

Voor deze uitgave zijn de illustraties echter verzorgt door een hedendaagse coryfee, want niemand minder dan Charlotte Dematons heeft nu haar best gedaan de de magie van het betoverende verhaal van Biegel omhoog te stuwen. En dat is zonder meer goed gelukt! De sprookjesachtige stijl van Dematons lijkt wel gemaakt voor dit boek.

De Rode Prinses - Paul Biegel & Charlotte Dematons

Heel fijn dat er na al die jaren weer een nieuwe opgefriste uitgave is van ‘De Rode Prinses’. Nu hoeft niemand verstoken te blijven van dit hedendaagse sprookje met illustraties die zowaar de originele illustraties evenaren en, naar onze bescheiden mening, zelfs overtreffen.

Gelukkig zijn de verbeteringen alleen in beeld en niet in woord en is het uiteindelijke boek, met liefde vormgegeven en in een prachtige hardcover uitgegeven. Dit boek is dan ook een weergaloze aanwinst voor iedereen die het Nederlandse jeugdboek een warm hart toedraagt, of gewoon van een lekker gek en spannend kinderboek houdt.

Titel: De Rode Prinses
Auteur: Paul Biegel
Illustraties: Charlotte Dematons
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025773892
Verschijningsdatum: september 2023
Bladzijden: 144
Afmetingen: 166 x 248 x 17 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €17,99

Website auteur: paulbiegel.com

Website illustrator: charlottedematons.nl

Koop 'De Rode Prinses' bij Paagman.nlVind 'De Rode Prinses' in de bibliotheek