De ruimteatlas van Jesse Kreek – Martin Howard & Chris Mould

Illustratie door Jantien Baas: De ruimteatlas van Jesse Kreek – Martin Howard & Chris Mould

Wanneer Jesse in zijn zoektocht naar een bijbaantje, om wat geld te verdienen voor een goed cadeau voor zijn moeder, reageert op een vrij eigenaardige advertentie in de krant begint het avontuur van zijn leven!

Binnen no-time reist hij achterop de roestige brommer van Professor Alfons Stoule-Gang door de kosmos, op weg naar draken, breinen in glazen potten, vertaalmachines, tovenaars en heel misschien zelfs wel een zus.

De ruimteatlas van Jesse Kreek - Martin Howard & Chris Mould

Wat krijg je als je de boeken van Terry Pratchett kruist met de Hitchhikers Guide to the Galaxy en daar een kinderboek van maakt? Nou dit dus, een super maf en grappig verhaal dat de lezer in een sneltreinvaart de meest bizarre avonturen voorschotelt!

Een knots van een boek en daarmee een perfecte voorbereiding voor een levenslange liefde voor giga-dikke boeken in het science fiction of fantasy genre. Of gewoon allebei, want dit boek is net zoals veel boeken van bijvoorbeeld Jack Vance of Ursula K. Le Guin eigenlijk een bizarre mix van scifi en fantasy.

De ruimteatlas van Jesse Kreek - Martin Howard & Chris Mould

De planeet waar Jesse uiteindelijk belandt is in de middeleeuwen blijven steken en ook nog eens bevolkt met allerlei mythische wezens, zo komt hij al vrij snel een vuurspuwende draak tegen, maar stikt het er ook van de elfen, en dat zijn geen lieverdjes.

De zonderlinge zwarte tekeningen die elk hoofdstuk begeleiden, maken het vreemde verhaal nog een stuk aparter en versterken de vreemde en licht duistere sfeer die er toch al in het boek hangt.

De ruimteatlas van Jesse Kreek - Martin Howard & Chris Mould

Uiteindelijk is dit een super grappig, heftig bizar en nog behoorlijk spannend boek geworden. De zwierige tekeningen van Chris Mould versterken al deze eigenschappen nog eens flink en passen daarmee dus uitstekend bij het verhaal.

Het boek lijkt met elk hoofdstuk een nog grotere vaart te krijgen en ondanks de forse maat (bijna 400 pagina’s!) leest het heerlijk snel weg.

Ben je nog steeds niet overtuigd van dit boek? Kijk nog eens goed naar de cover en laat je meeslepen in dit bizarre avontuur over Curieuze Cartografen en het chicste voetenbad ten noorden van de evenaar.

Ook leuk! Er is een spreekbeurtpakket beschikbaar voor iedereen die zijn boekbespreking over dit leuke boek wil houden, altijd handig.

Titel: De ruimteatlas van Jesse Kreek
Auteur: Martin Howard
Illustraties: Chris Mould
Vertaling: Anne Douqué
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 9789026150265
Verschijningsdatum: januari 2020
Originele titel: The Cosmic Atlas of Alfie Fleet
Bladzijden: 348
Afmetingen: 152 x 222 x 40 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Koop 'De ruimteatlas van Jesse Kreek' bij Paagman.nlKoop 'De ruimteatlas van Jesse Kreek (ebook)' bij Paagman.nlVind 'De ruimteatlas van Jesse Kreek' in de bibliotheek