De taal van planten – Darya Beklemesheva & Helena Harastova

Illustratie door Jantien Baas: De taal van planten – Darya Beklemesheva & Helena Harastova

De laatste jaren worden er steeds meer ongelooflijke ontdekkingen gedaan over planten, ze blijken nl. een veel interessanter innerlijk leven te hebben dan voorheen gedacht, en communiceren zelfs onderling op een enorme verscheidenheid aan manieren. 

Een mooi moment om met dit boek vol bijzondere kennis over de taal van planten te beginnen en je te verbazen over wat deze rustige en vaak betoverend mooie aardbewoners allemaal in het geniep uitspoken.

De taal van planten - Darya Beklemesheva & Helena Harastova

‘De taal van de planten’ gaat namelijk volledig over alle manieren waarmee verschillende flora met elkaar communiceren. En dat blijken nogal wat verschillende en bijzondere wijzen van communiceren te zijn!

Want naast de al veel bekendere methodes als het afscheiden van geuren, bijvoorbeeld door Acacia’s die zo hun soortgenoten waarschuwen voor rondtrekkende blaadjeseters, wordt er zelfs via de wortels gekletst tussen heel verschillende soorten en die zo met z’n allen een woudwijd netwerk vormen.

De taal van planten - Darya Beklemesheva & Helena Harastova

De teksten van auteur Helena Haraštová worden door de prachtige illustraties van Darya Beklemesheva opgefleurd, maar zorgen er vooral voor dat de kennis goed duidelijk wordt gemaakt en een stuk eenvoudiger kan worden opgenomen.

Met achterin een woordenlijst, die natuurlijk nooit mag ontbreken in een serieus wetenschappelijk boek, een heleboel interessante kennis, opgedaan in experimenten en jarenlang onderzoek, is dit een uiterst leerzaam boek geworden. Een boek dat bomvol staat met allerlei onverwachte en onbekende feitjes en zelfs de meest ambitieuze jonge biologen zal verrassen.

De taal van planten - Darya Beklemesheva & Helena Harastova

Altijd leuk om een nieuw boek tegen te komen over zo’n interessant en nog weinig besproken onderwerp als plantcommunicatie, helemaal wanneer het er ook nog eens zo goed uitziet.

Want een zo uitgebreid, prachtig voorgegeven en geïllustreerd boek als dit, daar kunnen wij niet anders dan dolgelukkig worden en het van harte aan te raden aan iedereen die ook maar een klein beetje interesse heeft in biologie of planten in het algemeen.

Titel: De taal van planten
Auteur: Helena Haraštová
Illustraties: Darya Beklemesheva
Vertaling: Django Mathijsen
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051169423
Verschijningsdatum: maart 2022
Oorspronkelijke titel: Language of Plants
Bladzijden: 32
Afmetingen: 237 x 267 x 10 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: €15,99

Koop 'De taal van planten' bij Paagman.nlVind 'De taal van planten' in de bibliotheek