De toevallige tijdreis van Carlo Ganz – Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

Illustratie door Jantien Baas: De toevallige tijdreis van Carlo Ganz – Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

Nadat Carlo per ongeluk in het pad van een tornado terecht komt, wordt hij wakker in een weiland, maar wat nog veel vreemder is, het is 15 jaar later en Carlo zelf is nog precies hetzelfde!

Dat is echter niet het enige wat is veranderd, en Carlo moet aan de slag om te achterhalen wat er nu allemaal voor vreemds aan de hand is, en hoe hij weer terug komt, want de toekomst is helemaal niet naar zijn zin.

De toevallige tijdreis van Carlo Ganz - Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

De skateboardende Carlo is niet echt tevreden met de bizarre figuren in zijn familie, maar wat de toekomst hem brengt zint hem nog minder. De opmaat voor een knotsgek verhaal met een niet minder bizarre afloop.

Tijdreisverhalen zijn populair, maar het is Leen Vandereyken toch gelukt haar hele eigen draai aan het geheel te geven, waardoor er heel wat onverwachte wendingen in het verhaal zitten. Het boek leest heerlijk vlot weg en is gelardeerd met heel veel grappige illustraties.

De toevallige tijdreis van Carlo Ganz - Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

De lekker gekke afbeeldingen in dit boek zijn afkomstig van de Vlaamse Shamisa Debroey, wereldberoemd in haar eigen Mechelen en een begenadigt graphic novelist, illustrator en muurkunstenaar. Wie in Mechelen rondloopt zal al snel tegen haar prachtige werk aanlopen dat vele muren in de van origine grijze stad opfleuren.

Het bizarre verhaal van Leen en de bijzondere tekeningen van Shamisa vullen elkaar perfect aan en samen maken ze hier echt zo’n lekker avontuurlijk boek van dat je in één ruk onder de dekens in het licht van een zaklamp uitleest.

De toevallige tijdreis van Carlo Ganz - Leen Vandereyken & Shamisa Debroey

De vele illustraties maken het ook voor wat minder fervente lezers een heel geschikt boek en dat is ook heel wat waard! Al met al is deze interessante samenwerking in onze ogen dan ook echt een aanrader waar je niet snel spijt van zult krijgen.

Lekker gek, razend spannend en dit boek leest als een trein, precies wat je zoekt in een leuk leesboek op deze leeftijd.

Titel: De toevallige tijdreis van Carlo Ganz
Auteur: Leen Vandereyken
Illustraties: Shamisa Debroey
Uitgeverij: Uitgeverij Horizon
ISBN: 9789463962339
Verschijningsdatum: september 2020
Bladzijden: 176
Afmetingen: 217 x 145 x 20 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 16,99

Website auteur: leenvandereyken.net

Website illustrator: shamisadebroey.com

Koop 'De toevallige tijdreis van Carlo Ganz' bij Paagman.nlKoop 'De toevallige tijdreis van Carlo Ganz (ebook)' bij Paagman.nlVind 'De toevallige tijdreis van Carlo Ganz' in de bibliotheek