De Vallei – Anne-Hélène Dubray

Illustratie door Jantien Baas: De Vallei – Anne-Hélène Dubray

In de vallei is het leven goed, maar geen ontwikkeling blijft de bewoners bespaart. Het begint met alleen wat dinosaurussen, maar als de mens zich er eenmaal heeft gevestigd volgen de veranderingen zich in snel tempo op.

Met het verhaal van deze ene vallei wordt ook het verhaal van de hele mensheid (of misschien de aarde) verteld, van opkomst tot ondergang, tot diep in de toekomst, waarin de vallei weer de rust van een mensloos bestaan terug vind.

De Vallei - Anne-Hélène Dubray

Uitgeverij BOYCOTT heeft ondertussen aardig naam gemaakt met het uitgeven van bijzondere prentenboeken, vaak vooral grafisch heel interessant. Dit boek is een perfect voorbeeld daarvan, een gigantisch, prachtig en interessant prentenboek waar je bij elke lezing weer wat nieuws in ontdekt.

Dit boek werd in de webshop van de uitgeverij, waar buitenlandse pareltjes voor het oprapen lagen, ook al in de originele Franse editie verkocht. Blijkbaar was dat zo’n succes dat een Nederlandse versie niet langer op zich kon laten wachten.

De Vallei - Anne-Hélène Dubray

Dit is het grootste boek dat we totnutoe hebben gerecenseerd, met mooie dikke bladzijden van hele hoge kwaliteit papier en prachtig gedrukt in de helderste kleuren waardoor de bladzijden je tegemoet vliegen als je het boek open slaat.

Elke twee bladzijden beslaat een periode in de geschiedenis van de vallei, soms zijn dat periodes die tienduizenden jaren duren, later, als de mens zich met de geschiedenis gaat bemoeien, worden het veel kortere tijdperken. Gelukkig heeft auteur Dubray er geen problemen mee om een paar voorspellingen te doen over de tijden die nog moeten komen en kunnen we zo ook een blik in de toekomst van de vallei werpen.

De Vallei - Anne-Hélène Dubray

Een gigantisch en prachtig prentenboek dat bij elke lezing weer blijf verbazen. De teksten zijn precies lang genoeg en laten voldoende aan de verbeelding over, de afbeeldingen nodigen uit tot oneindig herlezen.

Nog nooit zijn het verleden, het heden en de toekomst op zo’n mooie en kernachtige manier in een kinderboek gevangen.

Titel: De Vallei
Auteur: Anne-Hélène Dubray
Uitgever: Uitgeverij BOYCOTT
Oorspronkelijke titel: La montagne
ISBN: 9789492986306
Verschijningsdatum: oktober 2021
Bladzijden: 26
Afmetingen: 310 x 405 x 13 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 24,95

Website: annehelenedubray.fr

Koop 'De Vallei' bij Paagman.nlVind 'De Vallei' in de bibliotheek