De wereld achter de kastdeur – C.S. Lewis

Illustratie door Jantien Baas: De wereld achter de kastdeur – C.S. Lewis

Wanneer Lucy en haar zus en twee broers in een groot huis midden op het platteland worden geplaatst om te ontsnappen aan de luchtaanvallen op London, gaan ze al snel op ontdekkingstocht in de schier eindeloze kamers van het grote landhuis.

Als Lucy in één van de kamers een deur naar een andere wereld ontdekt, leidt dat al snel tot een groots avontuur, wat nog maar de opmaat zal zijn naar een leven vol heroïek en dappere strijd voor de vier (konings)kinderen.

De wereld achter de kastdeur - C.S. Lewis

De Kronieken van Narnia zijn in Nederland relatief onbekend, maar in Groot Brittannië is het een begrip in de grootte van Pluk van de Petteflet, Pippi Langkous of In de Ban van de Ring. Gelukkig is daar met de succesvolle filmserie verandering in gekomen en kan er door deze nieuwe vertaling ook weer in Nederland en België van de boeken worden genoten.

De nummering van de boeken in de serie heeft nog een hele geschiedenis, en kan sterke gevoelens bij de fans doen ontvlammen. Daarom hou ik me hier op de vlakte en zal ik alleen zeggen dat de meeste lezers dit deel aanraden om als eerste te lezen in de zevendelige serie, aangezien het het eerste deel is dat is geschreven.

De wereld achter de kastdeur - C.S. Lewis

Een vertaling van Imme Dros is ondertussen ook een stempel ter goedkeuring geworden voor een boek. Iis Imme ermee aan de haal gegaan, dan is het sowieso de moeite waard! Griekse klassiekers als de Ilias en Odysseus, de verhalen van Duizend-en-een-nacht, en dan nu deze kakelverse vertaling van het voortreffelijke werk van C.S. Lewis.

Imme’s vertaling doet niks af aan het klassiek Britse milieu waar de kinderen vandaan komen en wat ook de basis is van al hun reacties op de sprookjesachtige en meedogenloze strijd waar ze in worden meegesleept. Het boek is dus nog steeds doorwasemt met een onvervalste Engelse volksaard en blijft dan ook dicht bij het originele materiaal.

De wereld achter de kastdeur - C.S. Lewis

Een onvervalste klassieker, waarvan deze prachtige sprankelende vertaling van Imme Dros hopelijk ook de boeken nu eens groots laat aanslaan in Nederland, want dit is een boek (en een wereld) om nooit meer te vergeten.

Wanneer je bekend met de filmserie zal vooral de hoeveelheid pagina’s je verrassen, dit boek is nl. onverwacht snel uit en doet dan ook meteen naar meer verlangen. Gelukkig zijn de vertalingen al tot en met deel 5 gedrukt en uitgegeven (en 6 en 7 staan voor later dit jaar op stapel), dus je kunt meteen door!

Titel: De wereld achter de kastdeur – De Kronieken van Narnia 2
Auteur: C.S. Lewis
Vertaling: Imme Dros
Uitgeverij: KokBoekencentrum
Oorspronkelijke titel: The Lion, the Witch and the Wardrobe.
ISBN: 9789026623554
Verschijningsdatum: oktober 2021
Bladzijden: 160
Afmetingen: 158 x 235 x 20 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,99

Koop 'De wereld achter de kastdeur' bij Paagman.nlVind 'De wereld achter de kastdeur' in de bibliotheek