De wereld op je bord – Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Illustratie door Jantien Baas: De wereld op je bord – Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Soms komt er een boek uit waarvan je niet eens wist dat je er al jaren op zat te wachten, dit boek is daar een prachtig voorbeeld van.

Een prachtige atlas, met helaas maar één kaart, maar wel bomvol met culinaire informatie per land ingedeeld. Culinaire hoogstandjes en dagelijkse kost passeren de revue, natuurlijk met heel wat recepten en andere inspiratie om een leven lang lekker en verrassend internationaal te eten.

De wereld op je bord - Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Zesentwintig landen en vijfenzestig recepten in honderd en twaalf pagina’s, met voor ieder land vier bomvolle pagina’s aan informatie en prachtige illustraties, is dit een boek waar genoeg informatie in staat voor een enorme hoeveelheid eetplezier.

Auteurs, en illustratoren echtpaar Aleksandra en Daniel Mizieliński, leveren alweer een prachtig groot boek af na hun enorm populaire Atlas, dat we hier eerder hebben gerecenseerd. Net zoals dat succesnummer uit 2013 is dit ook weer een boek waarin landen centraal staan, dit keer dus niet geografisch, maar culinair en dat werkt buitengewoon goed.

De wereld op je bord - Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Door gebrek aan ruimte is er een selectie gemaakt van zesentwintig, uit culinair oogpunt, fascinerende landen en ondanks dat het een logische groep landen is geworden, betekend dit helaas wel dat er hele interessante landen zoals Thailand, Zuid-Korea of Groot-Brittannië ontbreken. Voor elk land zijn er dan wel weer meteen vier grote pagina’s ingeruimd van dicht beschreven en overdadig geïllustreerde informatie.

Deze pagina’s bevatten informatie over het ontstaan van culinaire gewoontes, typische recepten voor die regio, historische ontwikkelingen en invloeden van en naar buitenaf. Maar ook ingrediënten en kweekwijzen worden besproken, bereidingswijzen en gewoontes omtrent het nuttigen van maaltijden. Werkelijk alles over voedsel en het eten daarvan binnen een nationale cultuur komt aan bod.

De wereld op je bord - Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Het resultaat is een heel bijzonder boek, waarin je gericht op zoek kunt gaan naar een nationale eetcultuur of gerecht, of juist uren in kunt grasduinen om inspiratie op te doen voor de dagelijkse dis.

Een waanzinnig mooi boek, met heel veel, heel waardevolle en interessante informatie, met illustraties die perfect de teksten aanvullen, zodat ik niet anders kan dan dit als absolute aanrader bestempelen.

Titel: De wereld op je bord
Auteurs: Natalia Baranowska, Aleksandra & Daniel Mizieliński
Illustraties: Aleksandra & Daniel Mizieliński
Vertaling: Rita Depestel-Martynowski
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401479325
Verschijningsdatum: september 2021
Originele titel: Daj Gryza
Bladzijden: 112
Afmetingen: 285 x 378 x 17 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 25,99

Website auteurs: oladaniel.com

Koop 'De wereld op je bord' bij Paagman.nlVind 'De wereld op je bord' in de bibliotheek