De wilde robot – Peter Brown

Illustratie door Jantien Baas: De wilde robot – Peter Brown

Na een heftige storm, waarin een heleboel kratten van een vrachtschip worden geblazen en met veel geweld aanspoelen, kruipt er uit één van die kratten een robot die in tegenstelling tot zijn collega’s wel heel is gebleven.

Dat is het begin van een spannend en leerzaam avontuur voor Roz de robot, een avontuur waarin ze zichzelf en de onherbergzame, maar toch gastvrije wildernis leert kennen.

De wilde robot - Peter Brown

Een van de eerste recensies op deze website gin over het geniale ‘Meneer Tijger wordt wild‘ van Peter Brown, een heerlijk tegendraads prentenboek met een welkome boodschap, dat nog steeds moeiteloos de harten van de allerjongsten steelt.

Nu bedient Peter Brown dan ook de oudere kinderen met dit leesboek, dat voor beginnende lezers al heel geschikt is door onder andere de vele afbeeldingen van de hand van de auteur zelf.

De wilde robot - Peter Brown

Maar ook de korte hoofdstukken, het forse lettertype en het eenvoudige taalgebruik maken dit boek voor kinderen vanaf een jaar of 8 heel goed leesbaar. Het boek is zelfs leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 6, vooral robotfanaten én natuurliefhebbers zullen hier niet snel genoeg van krijgen.

Het Engelstalige vervolg heet ‘The wild robot escapes’ en is al in 2018 in het Engels verschenen, helaas heeft Querido laten weten dat er momenteel nog geen plannen zijn om ook dit boek in een Nederlandse vertaling uit te brengen.

De wilde robot - Peter Brown

Op de website van Peter Brown is een hele mooie blogpost te lezen over de totstandkoming van het boek, zijn eerste leesboek, dat al meteen een New York Times bestseller werd!

Prentenboeken van Peter Brown zijn altijd een gegarandeerde hit bij kinderen en als dit de standaard is waar zijn leesboeken aan voldoen, dan kunnen we dat voortaan van zijn leesboeken dus ook zeggen.

Een heerlijk boek met fantastisch leuke illustraties en dat eindigt met een cliffhanger van jewelste. Geef ook dat vervolg uit Querido!

Titel: De wilde robot
Auteur: Peter Brown
Vertaling: Annelies Jorna
Uitgever: Querido
ISBN: 9789045124025
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: The wild robot
Bladzijden: 288
Afmetingen: 148 x 212 x 27 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 17,50

Website auteur: peterbrownstudio.com

Koop 'De wilde robot' bij Paagman.nlVind 'De wilde robot' in de bibliotheek