De Wip – Joaquin Camp

Illustratie door Jantien Baas: De Wip – Joaquin Camp

Wat hebben Elvis, een ridder, een reuzeninktvis en een rockband gemeen? Dat ze allemaal op de wip kunnen en dat gebeurt dan ook in dit prachtige prentenboek van Joaquin Camp.

Een wip is namelijk leuk om op te spelen en ook heel handig om het verschil in gewicht te laten zien tussen allerlei dingen met verschillende gewichten. Maar vooral leuk om op te spelen.

De Wip - Joaquin Camp

Op elke pagina in dit boek beweegt de wip naar de andere kant, want elke keer neemt er weer een zwaarder mens, dier of monster plaats aan de andere kant. Totdat er zo’n zwaar beest gaat zitten dat er gebeurt wat vast iedereen op een wip wel eens heeft meegemaakt…

De kleurrijke tekenstijl van Joaquin Camp maakt van dit boek een hele vrolijke belevenis. De kinderlijk aandoende tekeningen in stift (let vooral op de achtergronden) geven een hele eigen sfeer en levendige stijl aan dit boek.

De Wip - Joaquin Camp

De Argentijnse Camp, momenteel woonachtig in Madrid, heeft dan ook al heel wat prentenboeken op zijn naam staan, die over de hele wereld verschenen zijn. Al zijn boeken hebben net als ‘De Wip’ diezelfde vrolijke en speelse stijl, tekeningen waar je meteen vrolijk van wordt.

Met een beetje geluk betekend deze uitgave dat hij nu ook als auteur is ontdekt voor de Nederlandstalige markt, want van al zijn prentenboeken is dit pas de eerste die in het Nederlands is vertaald. Een lacune waar hopelijk snel wat aan wordt gedaan, want op zijn Instagram is te zien dat er nog heel wat leuke boeken van zijn hand zijn verschenen.

De Wip - Joaquin Camp

Prachtig om te zien dat het sympathieke Tiptoe Print alweer een fenomenale, maar onontdekte auteur aan de Nederlandstalige kinderboekenbibliotheek weet toe te voegen. Een kinderboekenuitgeverij die iedere liefhebber in de gaten moet houden!

De Wip is een heerlijk lichtvoetig en vrolijk prentenboek dat de ervaring van elk kind met een basis speeltuin onderdeel weet om te toveren in een speels en grappig verhaal. Een prentenboek dat kinderen vanaf een jaar of twee heel veel plezier zal bezorgen.

Titel: De Wip
Auteur: Joaquin Camp
Vertaling: Lies Lavrijsen
Uitgever: Tiptoe Print
ISBN: 9789463880589
Verschijningsdatum: maart 2023
Originele titel: L’altalena
Bladzijden: 36
Afmetingen: 265 x 268 x 10 mm
Leeftijd: 2+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 18,-

Koop 'De Wip'bij Paagman.nlVind 'De Wip' in de bibliotheek