De wolf komt echt niet – Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Illustratie door Jantien Baas: De wolf komt echt niet – Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Moeder Konijn probeert het kleine konijn er van te overtuigen dat de Wolf niet bij hen thuis binnen kan komen. Wolven wonen in het bos, niet in de stad, ze weten toch niet waar we wonen en ze kunnen al helemaal de lift niet bedienen!

Het kleine konijn is er niet gerust op, maar waarom blijft ze er maar over door gaan? Waarschijnlijk had moeder Konijn niet helemaal verwacht wat de bedoeling was van haar kleintje…

De wolf komt echt niet - Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Dit verhaal lijkt op het eerste gezicht vrij standaard te verlopen, maar krijgt aan het einde toch een onverwachte wending. Want als kinderboeken je iets kunnen leren, dan is het dat je nooit een boek moet beoordelen op zijn kaft.

Op de linkerkant van elke pagina zie je de gebeurtenissen in de slaapkamer van het kleine konijn en aan de rechterkant volg je de voortgang van de Wolf, zo krijg je meteen commentaar op moeder Konijn haar stellige ontkrachtingen. Alles wat ze over de Wolf beweert blijkt helemaal niet te kloppen en met elke pagina komt hij dichter in de buurt van het huis van de familie konijn.

De wolf komt echt niet - Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Ronan Badel, de Franse illustrator van dit boek, is vooral bekend van zijn strips waar hij er al meer dan 100 van op zijn naam heeft staan. Zijn wat losse, speelse tekenstijl doet denken aan het werk van kinderboekenillustrator Quentin Blake of dat van striptekenaar Lewis Trondheim.

De teksten van Myriam Ouyessad zijn vlot leesbaar en er is geen woord teveel, wat vooral voor het voorlezen fijn is. Dat de beweringen van Mama Konijn meteen worden weersproken in de tekeningen maakt de tekst grappiger dan je alleen vanuit de woorden alleen zou verwachten. En omdat je verwacht dat het verhaal een bepaalde kant op zal gaan, is het uiteindelijk nog een stuk spannender dan het einde rechtvaardigt.

De wolf komt echt niet - Myriam Ouyessad & Ronan Badel

Een bijzonder geslaagd prentenboek, dat onverwacht verrassend uit de hoek komt. Ondanks dat de leeftijd op 4 jaar en ouder staat is het waarschijnlijk al vanaf veel jonger geschikt om voor te lezen. Een beetje wijze 2-jarige zal dit ook een heel leuk boek vinden.

Van illustrator Ronan Badel zijn nog maar heel weinig boeken beschikbaar in het Nederlands helaas, dit is een bijzonder goed begin!

Titel: De wolf komt echt niet
Auteur: Myriam Ouyessad
Illustraties: Ronan Badel
Vertaling: J.H. Gever
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025770563
Verschijningsdatum: februari 2019
Originele titel: Le loup ne viendra pas
Bladzijden: 32
Afmetingen: 238 x 299 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 10 min.
Prijs: € 14,99

Koop 'De wolf komt echt niet' bij Paagman.nlVind 'De wolf komt echt niet' in de bibliotheek