De wonderlijke tovenaar van Oz – L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Illustratie door Jantien Baas: De wonderlijke tovenaar van Oz – L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Wanneer een tornado het huis met Dorothy en haar hondje Toto er in de lucht in slingert en pas weer laat landen in een onbekende en mysterieuze omgeving, begint een zoektocht die zijn weerga niet kent.

Een verhaal dat al op heel veel manieren, al heel vaak is verteld, is nu gelukkig in een degelijke, moderne vertaling ook gewoon weer te lezen in het Nederlands.

De wonderlijke tovenaar van Oz - L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Want iedereen zou ‘The Wonderful Wizard of Oz’ moeten kunnen lezen, een spannend en bizar verhaal over moed, slimheid, doorzettingsvermogen, vriendschap en (zelf)vertrouwen dat al zo’n 120 jaar de harten van zijn lezers steelt.

Deze versie van het boek begint met een korte introductie met wat achtergrond informatie. Zeker niet essentieel, maar wel leuk om te weten, want dit is natuurlijk een heel bijzonder boek. Een boek waar wel zestien vervolgen op zijn geschreven!

De wonderlijke tovenaar van Oz - L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Er zullen niet veel volwassenen zijn die het verhaal van de tovenaar van Oz niet kennen, ook dankzij de film ‘The Wizard of Oz‘ uit 1939 met Judy Garland of de recentere versie ‘The Wiz‘ uit 1978 met Diana Ross en Michael Jackson. Maar voor de meeste kinderen zal dit verhaal nog onbekend zijn en dan is er heel veel te genieten.

In deze compacte versie blijft de vertaler Marlies Slegers dicht bij het originele verhaal, de meeste namen zijn zo goed als identiek en de kleine aanpassing hier en daar (Zinkman i.p.v. Blikken Man bijvoorbeeld) zijn weloverwogen genomen en werken goed.

De wonderlijke tovenaar van Oz - L. Frank Baum & Caroline Ellerbeck

Met zo nu en dan paginagrote afbeeldingen in frisse (technicolor) kleuren is dit een hele fijne handzame versie van een klassiek boek waar elk kind van zal kunnen genieten.

Uitgeverij Zwijsen is vooral bekend van zijn educatieve materiaal dat in ruime mate in zo goed als elk schoollokaal in Nederland en België te vinden is. Dit boek is echter onderdeel van een nieuwe serie compacte hardcover kinderboeken dat bestaat uit klassieke evergreens als Sherlock Holmes, Peter Pan en De reizen van Gulliver.

Een fijne compacte uitgave dat in zijn vertaling dicht bij de oorsprong is gebleven, met z’n mooie vrolijke tekeningen is dit de perfecte gelegenheid om dit al meer dan honderd jaar oude verhaal tot je te nemen.

Titel: De wonderlijke tovenaar van Oz
Auteur: L. Frank Baum
Illustraties: Caroline Ellerbeck
Vertaling: Marlies Slegers
Uitgever: Zwijsen
ISBN: 9789048736904
Verschijningsdatum: november 2019
Originele titel: The Wonderful Wizard of OZ
Bladzijden: 200
Afmetingen: 125 x 173 x 22 mm
Leeftijd: 8+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 13,99

Koop 'De wonderlijke tovenaar van Oz' bij Paagman.nlVind 'De wonderlijke tovenaar van Oz' in de bibliotheek