De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre – Marte Jongbloed & Iris Boter

Illustratie door Jantien Baas: De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre – Marte Jongbloed & Iris Boter

Heeft Herre eindelijk zijn vader teruggevonden, vertrekt hij meteen weer op zoek naar de verdwenen vrouw van de geheimzinnige meneer Theunissen! Dat kan Herre natuurlijk niet op zich laten zitten en daarom reist hij ze achterna in dit nieuwe avontuur van Herre, dit keer diep in de jungle.

Nog nauwelijks bekomen van zijn avontuur op de Noordpool reist Herre dus alweer door naar het Amazonegebied, waar hij samen met zijn vriendin Mint eindelijk achter de ware identiteit van meneer Theunissen komt, of toch niet?

De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre - Marte Jongbloed & Iris Boter

Dit is het derde deel uit de serie boeken over Herre en zijn bijzondere, grappige en gevaarlijke avonturen in zijn zoektochten naar zijn vader. De serie is razend populair, de eerste 2 delen wonnen allebei een pluim van de Senaat van de Kinderjury en ook het derde deel is weer een heerlijk spannend en grappig verhaal.

Na een aantal chicklit romans voor volwassenen en verschillende delen van de Troef-reeks, spannende boeken speciaal geschreven voor taal-zwakke lezers, heeft Marte Jongbloed een echte jeugd hit te pakken. De combinatie van spannende avonturen met de grappige teksten over de belevenissen van Herre, zijn vrienden en zijn familie, zijn namelijk garantie voor uren leesplezier.

De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre - Marte Jongbloed & Iris Boter

In dit boek loopt het uit op een zoektocht naar de Stad van het Tijdige einde wat weer leidt tot een bizar avontuur dat zelfs de verhalen in de eerdere delen naar de kroon steekt en dat zegt wat!

Met bijna driehonderd bladzijden en meer dan dertig hoofdstukken is het ook nog eens een lekker lang verhaal waar je wel even mee zoet bent. Desondanks zorgen de vrolijke tekeningen van Iris Boter, die zelf ook al een niet-onaanzienlijke stapel kinderboeken op haar naam heeft staan, dat je snel door de toch al vlotte teksten heen vliegt.

De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre - Marte Jongbloed & Iris Boter

Net als het vorige boek is ook dit boek weer als een alleenstaand boek te lezen, maar ondanks de uitleg en introducties helpt het wel (en is het een stuk leuker) wanneer je de eerdere delen kent.

Een heerlijk vrolijk, bizar en spannend verhaal dat een heleboel vragen die in eerdere delen ontstonden beantwoordt. Maar die laatste brief van meneer Theunissen, is dat misschien een hint dat er toch nog een vierde deel staat te verschijnen?

Wij hopen het van harte, want van de avonturen van Herre krijg je niet snel genoeg!

Titel: De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre
Auteur: Marte Jongbloed
Illustraties: Iris Boter
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581498
Verschijningsdatum: oktober 2018
Bladzijden: 288
Afmetingen: 146 x 218 x 29 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 15,99

Website auteur: martejongbloed.nl

Website illustrator: irisboter.nl

Koop 'De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre (hardcover)' bij Paagman.nlKoop 'De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre (ebook)' bij Paagman.nlVind 'De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre' in de bibliotheek