De zon op je bol – Michael Holland & Philip Giordano

Illustratie door Jantien Baas: De zon op je bol – Michael Holland & Philip Giordano

De wereld van bloemen, bomen en al die andere soorten flora is van een enorme diversiteit en razend fascinerend. De kleinste planten zijn minder dan een millimeter groot, terwijl de hoogste boom zonder problemen meer dan 100 meter kan worden.

In ‘De zon op je bol’ wordt in ruim 120 pagina’s de plant in al haar verschijningsvormen en functies besproken en in prachtige afbeeldingen uitgelicht.

De zon op je bol - Michael Holland & Philip Giordano

Wat een indrukwekkend boek is dit geworden, ik kan niet anders zeggen. Echt prop- en propvol informatie, maar toch heel overzichtelijk gepresenteerd, met buitengewoon mooie illustraties, echt leuke DIY opdrachten en ook nog eens in een chique hardcover uitvoering.

Het boek is in vier thematische hoofdstukken verdeeld, om te beginnen met de biologische kenmerken van planten en te eindigen met de vele toepassingen en technologieën waarin planten worden gebruikt. Achterin het boek zit ook nog een verklarende woordenlijst en een register, die met al die informatie beiden heel goed van pas komen.

De zon op je bol - Michael Holland & Philip Giordano

Tussendoor wordt verteld over het ontstaan, de vele families en hun (bijzondere) eigenschappen en over de alomtegenwoordigheid van flora. Je staat op met planten en gaat ermee naar bed, als je tenminste goed oplet…

Omdat we dag en nacht zijn omringt door natuur in het algemeen en planten in het bijzonder verliezen ze een beetje van hun magie, het zijn immers alledaagse dingen. Dit boek laat je weer inzien dat dit absoluut niet het geval is, en elke plant eigenlijk een wonder op zich is, met unieke eigenschappen en toepassingen.

De zon op je bol - Michael Holland & Philip Giordano

De afbeeldingen spelen in dit boek zonder twijfel de hoofdrol, de enorm kleurrijke illustraties spatten van de pagina’s en kunnen zo in groot formaat aan de muur in bijvoorbeeld kinderkamer of klaslokaal. Van de leuke doe-het-zelf opdrachten tot de prachtige schutbladen, dit is een waar meesterwerk.

Een prachtig, bijzonder geslaagd en op de koop ook nog eens een heel leerzaam boek, een aanwinst voor elke boekenkast, dus zeker niet alleen voor in de kinderkamer.

Titel: De zon op je bol
Auteur: Michael Holland
Illustraties: Philip Giordano
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789464040135
Verschijningsdatum: april 2021
Oorspronkelijke titel: I ate Sunshine for Breakfast
Bladzijden: 128
Afmetingen: 210 x 268 x 20 mm
Leeftijd: 10+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 23,95

Website auteur: growingunderstandings.co.uk

Website illustrator: philip-giordano.com

Koop 'De zon op je bol' bij Paagman.nlVind 'De zon op je bol' in de bibliotheek