Die eland is van mij – Oliver Jeffers

Illustratie door Jantien Baas: Die eland is van mij – Oliver Jeffers

Wilfred heeft een eland, die houdt zich dan wel niet aan alle regels die Wilfred heeft voor een goed huisdier, maar aan de belangrijke regel 4 gelukkig wel. Maar dan blijkt er nog iemand te zijn die denkt dat Marcel (of Rodrigo) van haar is…

Wilfred en Marcel zijn een perfect stel, Wilfred stelt de regels op en Marcel houdt zich er eigenlijk nooit aan. Gelukkig realiseert Wilfred zich dat dat niet is waar vriendschap om draait en dus zo erg nog niet is.

Die eland is van mij - Oliver Jeffers

Oliver Jeffers, de schrijver en illustrator van dit boek, heeft een erg bijzondere tekenstijl. De tekeningen van de Eland, Wilfred, de vele appels die de Eland eet en de andere personen in het boek zijn vrij eenvoudig, bijna kinderlijk getekend. Voor de achtergronden gebruikt hij echter afbeeldingen van bestaande en zelf geschilderde landschappen die vaak juist heel realistisch zijn.

Deze stijl geeft het boek een heel eigen en licht bizarre stijl die heel goed past bij het verhaal over de eigenzinnige hoofdpersonen. De teksten in het boek zijn kort en bondig en heerlijk droog, want wat Marcel zegt of denkt gaat nogal eens lijnrecht in tegen wat de Eland doet.

Die eland is van mij - Oliver Jeffers

Oliver Jeffers heeft ondertussen al een heel aantal van zijn boeken in het Nederlands zien verschijnen, zowel geheel van eigen hand of in samenwerking met andere auteurs. De serie over de krijtjes (De groeten van de krijtjes o.a.) die hij samen met Drew Deywalt heeft gemaakt zijn waarschijnlijk het bekendst.

Wat al deze boeken gemeen hebben is dat de illustraties altijd kleurrijk, vrolijk en erg grappig zijn en dat de illustraties van Jeffers goed te herkennen zijn aan de aparte collage methode die hij vaak gebruikt.

Die eland is van mij - Oliver Jeffers

Aangezien Oliver Jeffers uit Noord-Ierland komt, verschijnen zijn boeken altijd eerst in het Engels, van dit boek is bij het verschijnen dan ook een leuke Engelstalige trailer gemaakt. Daarnaast zijn naast nog meer boektrailers ook een aantal hele leuke filmpjes van Oliver Jeffers op youtube te vinden waarin hij tekenles geeft, aanraders!

Een erg mooi en leuk prentenboek, dat er niet alleen heel bijzonder uitziet, maar waar ook nog eens een heerlijk droogkomisch verhaal in staat, zodat de voorlezer ook nog wat te grinniken heeft.

Titel: Die eland is van mij
Auteur: Oliver Jeffers
Vertaling: Berd Ruttenberg
Uitgever: Hoogland en van Klaveren
ISBN: 9789089672544
Verschijningsdatum: januari 2018
Originele titel: This moose belongs to me
Bladzijden: 32
Afmetingen: 288x228x12 mm
Leestijd: 10 min.
Leeftijd: 2+
Prijs: € 14,95

Website auteur: oliverjeffersworld.com

Koop 'Die eland is van mij' bij Paagman.nl