Dit is de zee – Nicola Davies & Emily Sutton

Illustratie door Jantien Baas: Dit is de zee – Nicola Davies & Emily Sutton

De zee blijft een dankbare inspiratiebron, als een van de weinige plekken op de aarde die we nog niet tot op de bodem uitgeplozen hebben, blijft er een zweem van mysterie om hangen. Maar de zee is natuurlijk ook gewoon een fantastische bestemming voor vertier en een plek waar we veel voedsel en andere mooie dingen vandaan halen.

Nicola Davies beschrijft in ‘Dit is de Zee’ een enorm scala aan verschillende aspecten van de zee, zo is er een hoofdstuk over de kust, eentje over zeereizen en komen verschillende zeedieren en zelfs verschillende zeeën aan bod.

Dit is de zee - Nicola Davies & Emily Sutton

Met 108 pagina’s is dit dan ook best een stevig boek geworden, de hoeveelheid tekst valt mee, want de tekeningen voeren de boventoon. Elke pagina is eigenlijk één grote illustratie over een onderwerp waar een korte beschrijvende (of poëtische) tekst bij staat.

De illustraties zijn gemaakt door Emily Sutton, met wie Davies vaker samenwerkt. De afbeeldingen roepen een fijn jaren vijftig gevoel op, wat het boek een heerlijke nostalgische sfeer geeft.

Dit is de zee - Nicola Davies & Emily Sutton

De schrijfster Nicola Davies is in het Verenigd Koninkrijk behoorlijk bekend, vooral van haar kinderprogramma’s over dieren op de BBC. De laatste tijd richt ze zich echter op het maken van kinderboeken en ze heeft al een hele serie populaire boeken over dieren gemaakt. Dit boek is gelijktijdig uitgekomen met de Engelse variant, “A first book of the Sea” en is haar meest recente.

Voor een eerste boek van de zee is het meteen ook een heel compleet boek over de zee. Drie maanden geleden recenseerde wij al ‘Het Zinderende Zee Boek’ van Yuval Zommer, dat vooral in ging op de bewoners van de zee. Nicola Davies kiest haar onderwerpen een stuk breder. Daar horen natuurlijk ook de dieren bij, maar ook dingen als een pier in een strandstad, de vuurtoren, zeilboten en parelvissers zijn belangrijk genoeg om genoemd te worden.

Dit is de zee - Nicola Davies & Emily Sutton

Een dik boek met veel verschillende onderwerpen, waar je zo een paar weken mee zoet bent. De teksten zijn er vooral om een sfeer of een gevoel op te wekken en wat minder informatief, maar dat zal in combinatie met de mooie illustraties de pret niet drukken.

De warme zachte kleuren en de onderwerpen maken dit een heerlijk zomers boek om je in de winter lekker mee op te warmen en alvast vooruit te kijken naar de tijd dat je weer met je bloten voeten in het warme zand kunt zitten.

Titel: Dit is de zee
Auteur: Nicola Davies
Illustraties: Emily Sutton
Vertaling: Alma Huisken
Uitgever: Christofoor
ISBN: 9789060388501
Verschijningsdatum: juli 2018
Originele titel: A first book of the Sea
Bladzijden: 108
Afmetingen: 190x 163 x 40 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 60 min.
Prijs: €19,95

Website auteur: nicola-davies.com

Website illustratrice: emillustrates.com

Koop 'Dit is de zee' bij Paagman.nlVind 'Dit is de zee' in de bibliotheek