Dokter Vos – Daan Remmerts de Vries

Illustratie door Jantien Baas: Dokter Vos – Daan Remmerts de Vries

Vos wil graag dokter worden, hij heeft een spreekkamer in zijn huis ingericht en zelfs een stethoscoop gekocht. Maar alle dieren zijn zo verdraaide gezond!

En dus bedenkt Vos een list, of eigenlijk gewoon een gemene streek, en dat gaat natuurlijk niet goed, want wie een kuil graaft voor een ander…

Dokter Vos - Daan Remmerts de Vries

In dit tweede boek over Vos van Daan Remmerts de Vries, opereert Vos weer op de rand van het toelaatbare, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt hij toch echt de beste bedoelingen en een hart van goud te hebben.

Net als in het eerste boek over Vos heeft Daan Remmerts de Vries zowel de tekeningen als de tekst voor zijn rekening genomen. En net als in het eerste boek zijn die illustraties weer bijzonder mooi geworden!

Dokter Vos - Daan Remmerts de Vries

Met een typische combinatie van inkttekeningen met aquarel en hier en daar een stukje collage vangt Remmerts de Vries de kleuren van het bos en de daar wonende dieren in vrolijke tekeningen waar het plezier vanaf spat.

Vooral de momenten tussen dag en nacht, of andersom, worden in een bijzonder kleurrijk palet gevangen en ondanks dat Vos dan niet op zijn vrolijkst is, zijn de tekeningen dat wel.

Dokter Vos - Daan Remmerts de Vries

Dokter Vos is een vrolijk, ondeugend en mooi boek geworden dat onbedoeld ook nog eens een heel actueel thema behandeld.

Want willen we momenteel niet allemaal dokter worden en ons eventjes een held voelen?

Titel: Dokter Vos
Auteur: Daan Remmerts de Vries
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9789025772390
Verschijningsdatum: maart 2020
Bladzijden: 32
Afmetingen: 232 x 318 x 10 mm
Leeftijd: 4+
Leestijd: 15 min.
Prijs: € 14.99

Koop 'Dokter Vos' bij Paagman.nlVind 'Dokter Vos' in de bibliotheek