Dwars & Co – Rico Hop & Bas Schel

Illustratie door Jantien Baas: Dwars & Co – Rico Hop & Bas Schel

Heb je wel eens het gevoel dat de hele wereld je tegenwerkt? Je bent van alles op onverklaarbare wijze kwijt, batterijen die net nog vol waren zijn ineens leeg, je band is (alweer!) lek, er zit een gat in je mooie nieuwe broek en vannacht had je weer die hele enge nachtmerrie….

Dat is dus allemaal het werk van de dwarsliggers, een piepklein volkje van vervelende pestkoppen die het iedereen zo moeilijk mogelijk proberen te maken, en daar zijn ze maar wat goed in!

Dwars & Co - Rico Hop & Bas Schel

Er is een lange traditie van kleine mensachtigen die het beste met mensen voor hebben, denk maar eens aan Pinkeltje, de Gorgels of de traditionele (bos)kabouters. Dat gaat echter absoluut niet op voor de dwarsliggers, een volkje dat zo familie had kunnen zijn van de gemene Gremlins van Roald Dahl of de mythische Aardmannetjes die het onze voorouders al moeilijk maakten in de Middeleeuwen en daarvoor.

De dwarsliggers bestaan om het mensen lastig te maken en dat doen ze met heel veel plezier. Ze vinden allerlei gestoorde apparaten uit om stof te verspreiden of om mensen ziek te maken. Maar heel soms gebeurt er toch iets wat ze doet besluiten om tegen al hun gewoontes in zo’n mensmonster een handje te helpen.

Dwars & Co - Rico Hop & Bas Schel

Rico Hop heeft er een supergrappig verhaal van gemaakt dat vanaf de eerste pagina stevig op de lachspieren werkt. Met de vele ondeugende tekeningen van Bas Schel rijkelijk door het boek gestrooid is dit echt een boek geworden dat vanaf een vrij jonge leeftijd zelf gelezen kan worden, maar net zo goed een voorlees-hit zal zijn.

De onuitputtelijke stroom van slapstick-achtige avonturen van de piepkleine werknemers van Dwars & Co en hun gevangen genomen menskukel, de heerlijk bizarre taalvondsten van de dwarsliggers en alle gestoorde uitvindingen om mee dwars te liggen, maken zelfs de grootste boekenhaters fans van dit boek.

Dwars & Co - Rico Hop & Bas Schel

Een fantastisch kinderboeken debuut van een auteur waar we nog veel meer van gaan horen, Rico Hop heeft dan ook een zeldzaam leuk boek opgeleverd. De tekeningen van Bas Schel sluiten perfect aan bij de ondeugende en recalcitrante sfeer die Hop in zijn verhaal weet te brengen. Dit maakt dat het boek ook voor niet-boekenwormen graag gelezen zal worden en dat is een hele prestatie.

Dwars & Co is een heerlijk grappig verhaal dat schreeuwt om een vervolg!

Titel: Dwars & Co
Auteur: Rico Hop
Illustraties: Bas Schel
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401471008
Verschijningsdatum: maart 2021
Bladzijden: 320
Afmetingen: 143 x 218 x 33 mm
Leeftijd: 6+
Leestijd: 60+ min.
Prijs: € 13,99

Koop 'Dwars & Co' bij Paagman.nlVind 'Dwars & Co' in de bibliotheek